joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cartea „Numele rămâne Arad / Arad, a név marad!” va fi lansată și la Gyula, Ungaria

  de Tomck@t | 11 iunie 2024, 11:11 AM | Cultură

  0

  Autorii cărții, la lansarea de la Arad

  Varianta în limba română a cărții „Arad, a név marad!”, cu titlul „Numele rămâne Arad!”, sub egida Bibliotecii Județene „A.D.Xenopol” din Arad, va fi lansată joi, 20 iunie, la ora 18:00 (ora Ungariei) la Biblioteca orășenească Mogyoróssy János din Gyula, Ungaria.

  Cartea apărută inițial în limba maghiară în 2018 a fost scrisă de Horváth Levente (fost subprefect și secretar de stat în Ministerul Muncii, actualmente auditor la Curtea de Conturi)Király András (fost secretar de stat în Ministerul Învățământului, profesor de istorie și coordonatorul celor patru volume)Lehoczky Attila și Muntean Tibor (profesori de istorie), Nagy István (tehnoredactor și coautor), Puskel Péter (scriitor și jurnalist) și Ujj János (profesor de istorie, scriitor și jurnalist), iar varianta în limba română, tradusă de Gabriel Roman (bibliotecar, ghid Arad Free Tours și coordonatorul blogului Arad.zone), jurnalistul și bibliotecarul Gabriel Constantinescu, fosta jurnalistă Molnar-Sólya Emilia și muzeografa Witman Anikó, a fost lansată la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” din Arad luna trecută.

  Lansarea cărții la Gyula va fi moderată de Dézsi János, directorul bibliotecii din Gyula. Cuvântul de bun-venit va fi rostit de dr. Görgény Ernő, primarul orașului Gyula, iar cuvântul de deschidere din partea română va fi rostit de dr. Doru Sinaci, subprefect al Aradului și coordinator al Colectivului Monografic Județean Arad, oferind o platformă de dialog intercultural captivant despre istorie, cultură și identitate.

  Vor mai lua cuvântul: Gabriela Gureanu, managerul Bibliotecii Județene Arad, autorii și traducătorii volumului.

  Invitații speciali ai serii vor fi reprezentanții românilor din Ungaria, ai Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, ai presei de limbă română din Ungaria, precum și Sorin Bulboacă, managerul Complexului Muzeal Arad.

  Evenimentul face parte din „Săptămâna festivă a cărții” – ediția 95 din orașul maghiar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.