joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cartea „Batalioane Arădene la Timișoara”, lansată la Arad

  de Special Arad | 18 decembrie 2014, 1:19 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad: În dimineața aceasta, la Casa Armatei, a avut loc lansarea cărții-document „Batalioane Arădene la Timișoara”, avându-i ca autori pe Lt.Col.(rtg.) Alexandru Ioan Chiș, G-ral.Mr.(r) Vasile Ionel Heredea, Col.(rtg.) Horea Gana și scriitorul Emil Șimăndan.

  Evenimentul a început cu un moment de reculegere în cinstea eroilor căzuți în Revoluția din 1989, după care autorii au spus, pe rând, câteva cuvinte despre conținutul cărții.

  Emil Șimăndan a prezentat cartea ca pe o culegere de documente ce cuprinde episoade, nume și date interesante atât pentru cadrele militate, dar mai ales pentru persoanele civile. Autorii au adunat, pentru întocmirea cărții, informații din diferite documente și jurnale specifice de luptă.

  În sală a fost prezent și Valentin Voicilă, liderul Revoluției de la Arad, care a fost invitat să spună câteva cuvinte despre Revoluția percepută din propria lui perspectivă.

  Finalul enevimetului a lăsat publicului posibilitatea de a purta o discuție deschisă cu autorii, aceștia răspunzându-le la orice întrebare  în ceea ce privește seria de evenimente petrecute în Consiliu cât și cele generate de mulțimea agitată, în momentele Revoluției Române.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.