sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Lansare de carte la Bibliotecă: „Studiul economico-geografic al comunei Sântana”

  de Special Arad | 16 noiembrie 2023, 7:29 PM | Cultură

  0

  Joi, 23 noiembrie 2023, începând cu ora 16:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită la lansarea volumului „Studiul economico-geografic al comunei Sântana”,  semnat de profesor Romeo Trifa.

  Produs al cercetării științifice din perioada studiilor universitare la Facultatea de Geologie și Geografie a prestigioasei Universități București, autorul prezintă cu acribia unui pasionat cadru didactic cu o vastă experiență la catedră, o lucrare de sinteză monografică, bazată pe o elaborată structură conceptuală și tematică, încadrând astfel, localitatea Sântana din județul Arad, în traiectoria temporală a istoriei naționale.

  Adoptând o structură clasică monografică, lucrarea se axează pe identificarea, studierea, cercetarea și analiza complexă și fidelă a informațiilor, prezentând cadrul natural, incluzând relieful, clima, hidrologia, flora și fauna regiunii, istoria localității, cuprinzând detaliate informații demografice și sociologice, date fundamentale privind evoluția și dezvoltarea economică, realizări edilitare majore și morfologia localității, dovedind în același timp, un entuziast interes al autorului și o pasiune pentru cercetarea istorică a localității Sântana (județul Arad).

  Lansarea de carte, găzduită de sala „ASTRA” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezentarea volumului realizată de dr. Corneliu Pădurean, dr. Doru Sinaci, dr. Ioan Cuzman, dr. Sorin Bulboacă, moderator fiind prof. Ioana Nistor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.