Care este starea lui Leo Iorga după operaţia de vineri. Ce spun medicii

  de Special Arad | 10 mai 2014, 7:23 PM | Știri Arad

  0

  Leo Iorga este în stare bună, după operaţia suferită vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost înlăturată complet, şi a fost mutat de la terapie intensivă, informează un comunicat al echipei medicale care l-a operat.

  “Leo este în aceeaşi stare neurologică ca înainte de operaţie – are o mică scădere de forţă musculară pe piciorul drept cauzată de edem. Ţesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior. Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control făcut astăzi dimineaţă – care e cel mai important – arată că nu mai există rest de tumoră şi nici alte complicaţii (cheaguri de sânge, hemoragii sau altele). Vom continua să îl supraveghem zilele următoare”, a spus doctorul Sergiu Stoica.

  În funcţie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili dacă şi pentru ce perioadă este necesară radioterapia. Ulterior, la aproximativ o lună, se va reface un RMN de control. Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicală şi kinetoterapia.

  În aproximativ două săptămâni, Leo Iorga va putea să îşi reia activitatea, mai informează comunicatul.

  Echipa de la Brain Institute din Spitalul Monza care l-a operat pe Leo Iorga a fost formată din următorii medici: dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), dr. Mihai Crăciun (neurochirurg) şi dr. Anca Vişan (neuro-anestezist).

  Solistul rock Leo Iorga, în vârstă de 50 de ani, a fost operat cu succes vineri, la Spitalul Monza din Bucureşti, unde medicii neurochirugi i-au scos o tumoră cerebrală de trei centimetri, după o intervenţie care a durat circa trei ore.

  “A fost cea mai uşoară operaţie din această săptămână. Pacientul ar putea fi externat duminică, iar după zece zile şi-ar putea relua activitatea”, a precizat medicul care a condus operaţia, Sergiu Stoica.

  La spital au venit, pentru a fi alături de Iorga, familia şi prieteni ai acestuia.

  În urmă cu trei ani, Leo Iorga a fost operat tot pentru scoaterea unei tumori canceroase, de la plămâni. Intervenţia a fost făcută la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală.

  Muzicianul Adrian Ordean a scris, la sfârşitul săptămânii trecute, pe contul său de pe platforma de socializare Facebook, că Leo Iorga mai are nevoie de 8.000 de euro pentru această intervenţie chirurgicală de extirpare a tumorii cerebrale. În acest sens, pe Facebook a fost creată pagina “Alături de Leo Iorga”, pe care a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru Leo Iorga.

  Reprezentanţii Fundaţiei “George Becali” l-au contactat pe artist şi au donat o sumă de bani pentru intervenţia chirurgicală a artistului, după cum au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii cântăreţului. Aceştia nu au precizat despre ce sumă este vorba.

  “Reprezentanţii fundaţiei au luat legătura cu noi şi au donat o sumă, aşa cum au făcut şi alte persoane. Am primit foarte multe telefoane de susţinere şi fiecare a donat cât a putut. Oricum va fi în tratamente postoperatorii, care sunt la fel de costisitoare”, au mai spus reprezentanţii lui Leo Iorga.

  Solistul rock Leo Iorga a declarat pe 4 mai, pentru MEDIAFAX, că a aflat cu o săptămână în urmă că trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală de urgenţă, pentru extirparea unei tumori cerebrale, precizând că înainte de Paşti a avut “o criză mare de convulsii” şi a urmat un tratament care “l-a anchilozat”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.