duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Care a fost cel mai căutat cuvânt în 2018 pe Dexonline

  de - | 3 ianuarie 2019, 9:51 AM | Naţional

  0

  Anul 2018 a fost un an bogat în căutări online pentru români. Site-ul Dexonline a făcut topul celor mai căutate cuvinte în 2018.

  Pe primul loc, cu aproximativ 155.000 de căutări, cuvântul „muie” domină clasamentul. Cuvântul a înregistrat record de căutări în luna august, în urma scandalului plăcuțelor de înmatriculare cu numărul anti PSD de pe autoturismul lui Răzvan Ștefănescu. Peste 30.000 de oameni au căutat definiția cuvântului pe site într-o singură zi.

  Locul al doilea în top este urmat de cuvântul „empatie”, la o diferență de 10.000 de căutări, urmat de „panglică”, cu 140.000 de căutări. În cazul acestuia din urmă, explicația se găsește la fostul ministru al educației, Valentin Popa, care a folosit cuvântul „pamblică” și, criticat că ar fi incorect, a argumentat că este un regionalism.

  Locul patru și locul cinci sunt ocupate de cuvintele „introvertit” și „pragmatic” cu 95.000 de căutări.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.