sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Video: Captură impresionantă de țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră au confiscat marfă în valoare de peste 3 milioane de lei, la Giurgiu

  de Special Arad | 13 mai 2023, 1:02 PM | Naţional

  0

  Captură impresionantă de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 3 milioane de lei, descoperită într-un camion cu varză la P.T.F. Giurgiu

  Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu și Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, cu sprijinul personalului Autorității Vamale Române, au descoperit, într-un autocamion, condus de un cetăţean ucrainean, încărcat cu varză, cantitatea de 2.970.000 de țigarete (148.500 de pachete), estimată la o valoare de peste 3 milioane lei.

  În cauză se derulează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, iar faţă de şofer s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

  La data de 11.05.2023, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean ucrainean, în vârstă de 43 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, varză din Macedonia în Ucraina.

  În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul Autorităţii Vamale Române în vederea desigilării mijlocului de transport şi efectuarea unui control amănunțit asupra incărcăturii acestuia. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele mărfii declarate în documente (metoda capac), 297 de baxuri ce conţineau 2.970.000 de țigarete (148.500 de pachete).

  Țigările, în valoare totală de aproximativ 3.267.000 de lei, au fost indisponibilizate, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

  Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.