marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Capsula pentru sinucidere asistată, la un pas de realitate. Ar putea fi folosită încă de anul viitor

  de Special Arad | 10 decembrie 2021, 8:04 AM | Internaţional

  0

  (foto: Euronews.com)

  Compania care dezvoltă o capsulă imprimată 3D care poate ajuta la sinuciderea asistată a spus că este încrezătoare că ar putea fi folosită în Elveția încă de anul viitor.

  Sarco a apelat la un expert juridic elvețian, care a constatat că aparatul nu încalcă nicio lege din țară. Sinuciderea asistată, în care cuiva i se oferă mijloacele de a-și pune capăt propriei vieți, este legală în Elveția. Aproximativ 1.300 de oameni au murit în acest fel în 2020.

  Metoda actuală folosită în Elveția este aceea de a oferi persoanei o serie de lichide care, dacă sunt ingerate, duc la deces.

  În schimb, capsula dezvoltată de Sarco, care poate fi plasată oriunde, este inundată cu azot, reducând rapid nivelul de oxigen. Procesul ar face ca persoana din interior să-și piardă cunoștința și să moară în aproximativ 10 minute.

  Capsula sinucigașă este activată din interior și are, de asemenea, un buton de urgență pentru a ieși.

  Daniel Huerlimann, expert juridic și profesor asistent la Universitatea din St Gallen, a fost rugat de Sarco să verifice dacă utilizarea capsulei de sinucidere ar încălca vreo lege elvețiană.

  Acesta a declarat pentru BBC că cercetarea legislației a arătat că „nu este un dispozitiv medical”, așa că nu ar fi acoperit de Legea Elvețiană a Produselor Terapeutice. Acesta crede, de asemenea, că nu se va încălca legislația care reglementează utilizarea azotului, a armelor sau a siguranței produselor.

  Dacă aparatul primește aprobarea pentru a fi utilizat în Elveția, acesta nu va fi oferit spre vânzare în mod convențional.

  Vrem să eliminăm orice tip de revizuire psihiatrică din proces și să permitem individului să controleze singur metoda”, a declarat dr. Philip Nitschke, creatorul capsulei.

  El a militat de mult timp pentru dreptul de a muri, câștigându-și porecla „Doctorul Moarte”. Acesta s-a confruntat cu critici, unii spunând că designul futurist al capsului încurajează sinuciderea.

  Sursă Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.