Capitala cu 45 de locuitori

  de Special Arad | 28 aprilie 2015, 2:33 PM | Stuff | Turism

  0

  Adamstown este capitala insulelor Pitcairn şi, pentru că aici trăiesc circa 40-45 de oameni, localitatea este cunoscută drept capitala cea mai mică din lume. Locuitorii sunt de altfel înrudiţi între ei. Turiştii ajung rar aici pentru că transportul până la şi de pe insulă este anevoios. Este bine să verificaţi de mai multe ori că aveţi cu ce veni şi pleca din Adamstown, scrie Digi 24.

  Dacă ideea dumneavoastră de vacanţă este cu adevărat un loc departe de orice, atunci aţi ales destinaţia perfectă. Insulele Pitcairn sunt vulcanice şi cel mai înalt punct al lor este la doar 337 de metri. Întreaga zonă are 47 de kilometri pătraţi, ceea ce face ca ţărmul să fie aproape, indiferent unde sunteţi.

  Ca să fiţi primiţi pe insulă aveţi nevoie de un permis special din partea guvernatorului din Adamstown. De ce? Dintr-un motiv foarte practic. Pe insulă nu oferă nimeni servicii medicale şi orice turist trebuie să facă dovada sănătăţii sale, înainte de a intra în această mică comunitate.

  Explorarea este activitatea de bază pentru cei care vin din afara insulei şi din nou, trebuie condiţie fizică bună pentru acest lucru, pentru că traseele sunt destul de accidentate. În Adamstown există un singur drum pietruit, dar minunile naturii sunt din abundenţă pe această insulă. Sunt plaje pe care se poate coborî doar cu ajutorul unor frânghii şi o peşteră săpată în stâncă de mare. Din păcate, este destul de periculos să înotaţi aici, curenţii fiind foarte puternici.

  În perimetrul marin al acestor insule a fost scufundat şi celebrul vas Bounty, ale cărui rămăşiţe sunt expuse la muzeul local. Cine vrea să se aventureze să vadă epava, poate face scufundări.

  Chiar dacă este mic, sunt cinci restaurante şi cafenele în Adamstown iar bucătăria locală se bazează destul de mult pe fructe de mare. Până în 1991 era interzis alcoolul pe insulă, dar acum lucrurile sunt mai relaxate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.