Cantitate uriașă de deșeuri periculoase descoperite de autorități la Sintea Mare și Pecica! Rădăcinile și legăturile dintre firme conduc spre „ceva” imens…

  de Alin Olteanu | 13 martie 2020, 10:44 AM | Știri Arad

  1

  Două depozite de deşeuri periculoase aduse din Italia au fost descoperite pe raza judeţului Arad. În urma extinderii anchetei, două societăți, una deţinută de un italian stabilit în România și una deținută de o persoană din București, au fost amendate de Garda de Mediu Arad cu câte 100.000 de lei.

  Aceste descoperiri arată modul în care cantităţi uriaşe de deşeuri aduse din Italia, în teorie pentru reciclare, ajung să fie depozitate ilegal pe teritoriul României.

  Concret, săptămâna aceasta, comisarii Gărzii de Mediu din Arad și polițiștii de la Arme, Deșeuri și Substanțe Periculoase au descoperit pe un teren de 300 de mp din Pecica aproximativ 106 tone deşeuri din tonere de imprimantă folosite. Acestea au fost duse de o firmă cu sediul în București, SC Ecotech Trade SRL, și depozitate la o proprietate privată, pe sol. Tonerele au venit de la o firma din Chișoda, județul Timiș, SC ROSS & Li SRL.

  Ulterior, autorităţile române au ajuns şi la Eva Recuperi, o firmă din Sintea Mare, judeţul Arad, controlată de Natale Martincolo, un italian stabilit de mai mulţi ani în România. La Sintea Mare, pe terenul italianului au fost găsite 250 tone tonere (pentru acestea, firma are autorizație, dar deșeurile erau depozitate pe sol, asta fiind neconform cu autorizația de mediu), textile sub forma de baloți – 24 tone, deșeuri măcinate și sub forma de baloți și cu deșeuri de cauciuc – 48 de tone. Interesant este că firma italianului de la Sintea are sediul în Sintea Mare, dar are punct de lucru în Chișoda, Timiș, exact de acolo de unde au fost duse deșeurile la Pecica.

  Este foarte clar, susțin sursele noastre, că aceste două depozite descoperite nu sunt decât o mică parte dintr-o mult mai amplă operațiune, la mijloc fiind vorba de mafia deșeurilor. Așa încât, nu este exclus să avem parte de alte descoperiri, având în vedere că cercetările au demarat, fiind întocmite dosare penale.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.