marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Canicula generează restricții de circulație în 15 județe

  de - | 27 iulie 2022, 8:05 AM | Naţional

  0

  Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, miercuri, între orele 12.00 şi 20.00, pe drumurile naţionale din 15 judeţe din sudul ţării, aflate sub Cod portocaliu de caniculă, informează stiripesurse.ro.

  Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), miercuri, în intervalul orar 12:00-20:00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum naţional din judeţele: Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

  O avertizare Cod galben va fi în vigoare miercuri, joi şi vineri, vizând val de căldură şi disconfort termic ridicat, în judeţele Arad, Timiş, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Vaslui, Galaţi şi în unele zone din judeţele Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Tulcea şi Constanţa.

  „În intervalul menţionat valul de căldură se va menţine în special în jumătatea de sud a ţării, disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 şi 37 de grade”, au menţionat meteorologii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.