joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Candy Crush a fost cumpărat cu o sumă halucinantă. Bomboanele sunt mai tari decât Star Wars!

  de Special Arad | 5 noiembrie 2015, 12:08 AM | Pop Culture

  0

  Unul dintre cele mai mari nume din industria jocurilor video devine și mai mare. Activision Blizzard s-a gândit una și a anunțat că va cumpăra King Digital Entertainment, creatorul popularului Candy Crush Saga. La ce sumă? De te doare mintea! Doar ca o comparație, Disney a plătit 4 miliarde de dolari pentru achiziția întregului univers Star Wars, cu tot cu Yoda, Darth Vader și Prințesa Leia cu bikini aurie. Joculețul Candy Crush, în schimb, valorează nici mai mult, nici mai puțin decât 5,9 miliarde de dolari.

  Suma totală cheltuită pe mobile gaming va atinge, probabil, 29 de miliarde de dolari anul acesta, potrivit unui studiu efectuat de Digi-Capital. Până în 2018, se estimează că va ajunge la 45 de miliarde de dolari, scrie Playtech.ro. „Industria jocurilor pe mobil reprezintă cea mai mare și rapidă oportunitate pentru divertismentul interactiv. Vom avea una dintre cele mai de succes companii din domeniu, iar echipele sale talentate vor asigura conținut grozav pentru noii clienți, în peste tot în lume”, a declarat Robert Kotick, CEO al Activision pentru CNET.

  Fondată în 2003, King se bazează pe un model de afaceri freemium, ceea ce înseamnă că jocurile pot fi jucate gratuit, dar trebuie să plătești pentru funcționalități adiționale. Deși King are mai mult de 180 de jocuri sub tutelă, bijuteria coroanei este, fără doar și poate, Candy Crush Saga. E jucat de 158 de milioane de utilizatori zilnic, de mai mult de un miliard de ori. O parte din succes este, evident, datorat Facebook.

  Lansat în platforma socială în aprilie 2012, Candy Crush a devenit rapid popular, ajutat și de lansarea în versiunea de aplicație pentru iOS și Android, în noiembrie și decembrie. La un an după lansare, a depășit flagshipul rivalului Zygna pe Facebook, FarmVille 2, și a devenit cea mai descărcată aplicație pentru iOS în anul 2013.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.