joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Achiziția Activision Blizzard de către Microsoft ar urma să fie blocată de un avertisment antitrust al UE

  de - | 17 ianuarie 2023, 9:16 AM | IT

  2

  Este posibil ca grupul Microsoft să primească un avertisment antitrust al UE cu privire la oferta sa de cumpărare a companiei Activision Blizzard, producătorul jocului video „Call of Duty”, ceea ce ar putea reprezenta o altă piedică pentru finalizarea tranzacţiei, transmite News.ro citând Reuters. Achiziția era de așteptat să se încheie la jumătatea anului 2023, dar în decembrie 2022, Comisia Federală pentru Comerț din SUA s-a opus deja în mod oficial acțiunii.

  Gigantul american de software, producătorul Xbox, a anunţat achiziţia în ianuarie anul trecut cu o ofertă de 68.7 miliarde de dolari.

  Activision Blizzard este unul dintre cei mai mari producători de jocuri video din lume, cu venituri anuale de aproximativ 8,8 miliarde de dolari în 2021. Compania este compusă din cinci unități de afaceri: Activision Publishing, Blizzard Entertainment, King (care deține jocul „Candy Crush Saga”), Major League Gaming și Activision Blizzard Studios. Printre brandurile sale se numără jocurile „Call of Duty”, „Crash Bandicoot” și „Spyro” din studiourile Activision, „Warcraft”, „Diablo”, „StarCraft” și „Overwatch” de la Blizzard Entertainment și „Candy Crush Saga” de la King.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.