Candidații USR PLUS la Consiliul Județean nu se lasă intimidați de amenințări și promit că vor schimba sistemul și, în consecință, Aradul (P)

  de Andreea Daniela B. | 6 septembrie 2020, 1:46 PM | Politikos

  5

  USR PLUS – filiala județeană Arad, în prezența președintelui Dan Barna, și-a lansat astăzi, de la ora 10,20, candidatul pentru președinția Consiliului Județean Arad, Răzvan Anghel, dar și a echipei de consilieri județeni. Astfel, înainte ca aceștia să ia cuvântul, Vlad Botoș, președintele USR Arad, a prezentat pe scurt echipa din care face parte și de care este foarte mândru.

  Planurile USR PLUS Arad

  „În 2016 am demonstrat că putem face treabă. Putem intra în Parlamentul României și să arătăm că se poate face politică și altfel. Demonstrăm zi de zi că putem aduce Europa în România. Putem face stradă cu stradă, oraș cu oraș, lucrurile altfel. Astăzi am bucuria de a vă prezenta o echipă formidabilă care se bate cu tot acest sistem creat în ultimii 30 de ani în România și, mai ales, în județul nostru.

  Să știți că suntem amenințați. Ni se transmit mesaje că nu ar mai trebui să fim atât de fermi, să nu mai fim atât de dedicați în lupta noastră pentru schimbarea sistemului. Aceste mesaje ne fac și mai puternici și mai hotărâți. Vom fi prezenți peste tot și vom schimba România cu adevărat. Acordați-ne încrederea și votul dumneavoastră și nu vă vom dezamăgi! Suntem acei oameni care ne-am suflecat mânecile ca să facem Aradul bine”, a transmis europarlamentarul Vlad Botoș.

  Ce fac cei de la USR PLUS în Parlament

  „Muncim în Parlamentul European pe partea de fonduri europene și vor veni foarte mulți  bani europeni în următorii ani, în perioada 2020-2027. Aceștia bani trebuie să aibă o sursă umană, capabilă, deșteaptă, profesionistă care să-i folosească. Din păcate, județul Arad este un exemplu de județ unde poți să ai pe hârtie fonduri europene, dar fără foarte mare impact în practică”, spunea Cristian Ghinea, europarlamentarul USR PLUS.

  Aradul, oraș european doar cu spiritul

  „În Arad și în Parlamentul European noi formăm deja o echipă care are o influență reală asupra modului în care se gândesc lucrurile la nivel european. Aradul este un oraș european în spirit, un oraș care ar fi trebuit să fie dat ca exemplu. Din nefericire, Aradul este un oraș care a fost ținut oarecum închis în ceea ce privește capacitatea sa de a se dezvolta. La nivel european se discută acum de oportunități majore în ceea ce înseamnă ecosistemele economice cum ar fi zona de turism. Să luăm ca exemplu Cetatea Aradului. Este un exemplu de incompetență. Faptul că în atât de mult timp nu s-a reușit valorificarea cetății  pentru scop turistic, pentru a crea acea zonă de efervescență, acest lucru nu înseamnă altceva decât că trebuie să o luăm de la capăt ca să putem într-adevăr să schimbăm lucrurile. Acesta este un exemplu care ne arată cum lucrurile pe care le avem la dispoziție sunt ignorate sau pur și simplu nu există priceperea și competența de care ar fi nevoie” , a adăugat Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR PLUS.

  Tinerii au părăsit Aradul din cauza administrației neprofesioniste

  „Motivul pentru care am intrat în politică a fost acela că m-am hotărât să lupt pentru locul în care trăiesc. Aradul a pierdut 50.000 de oameni în ultimii 30 de ani. Am pierdut tineri, forța de muncă creatoare. Acest lucru s-a întâmplat pentru că în administrația publică locală avem oameni care nu sunt profesioniști și care au uitat să-și facă datoria față de cetățeni. Anul acesta, USR PLUS aduce profesioniști care iubesc locul de unde sunt și care au demonstrat că pot. Ați auzit deja că suntem determinați să facem ceva pentru locul acesta. Eu sunt anteprenor și mi-am dedicat din timpul meu privat pentru Arad și arădeni. O să fac la fel și în continuare. Vreau doar să vă spun că am mare încredere în Adrian Wiener și în oamenii care stau în jurul lui”, a fost declarația lui Octavian Iercan, președinte PLUS Arad.

  La dialog s-a alăturat și Dan Barna, președintele USR, care a vorbit atât despre amenințări, despre planurile de viitor, dar și despre Adrian Wiener, candidatul la Primăria Aradului,  în care are încredere deplină: „Sunt astăzi aici pentru a vă prezenta și pentru a transmite mesajul pe care USR PLUS îl transmite în toată România. Pe 27 septembrie USR PLUS vine și în consiliile locale, comunale, municipale. După ce în 2016 am intrat prin USR în Parlament și am demonstrat că suntem mai mult decât un partid de doar 9% de la vremea aceea, acum suntem în fața următorului mare test electoral, alegerile locale. Sunt convins că arădenii vor avea înțelepciunea de a-l alege pe Adrian Wiener primar în Arad”.

  Ce-l face pe Adrian Wiener să fie un primar bun pentru Arad din perspectiva lui Dan Barna?

  „Este un om care exprimă cu vârf și îndesat exact caracteristicile pe care USR PLUS le cere de la candidații săi: onestitate și competență. Spun asta pentru că este deja o poveste cunoscută la nivel național dedicația și remarcabilul rezultat pe care l-a avut Adrian Wiener în ceea ce înseamnă lupta de aici din Arad cu pandemia. Implicarea sa în zona medicală, puterea de a ieși din zona de confort și de a se întoarce acasă și de a se implica în managementul spitalului. Astfel de oameni sunt peste tot prin țară, astfel de oameni sunt propuși de USR PLUS pentru primării și consilii”.

  Amenințați și șantajați?

  „Este șansa ca Aradul să iasă din logica de baronat. Știu și mi s-a adus la cunoștință că aici în Arad se practică amenințările candidaților noștri de la consilieri pentru a se retrage de pe listă. De asemenea, se mai practică și șantajul candidaților noștri pentru același scop. Lucrurile acestea sunt făcute exact de cei care sunt în acest moment în putere aici în Arad. Vom face tot ce ne stă în putință ca aceste șantaje să-și primească sancțiunile legale”, a încheiat Dan Barna.

  Adrian Wiener, deja candidatul USR PLUS la Primăria Arad, a avut câteva cuvinte de spus în ceea ce privește alegerea sa de a susține USR PLUS pe acest drum. Acesta se arată nemulțumit de corupția cu care se luptă orașul nostru și nesimțirea politică.

  „Suntem o echipă animată de aceleași principii care ne-au unit în 2016 și care ne-au determinat pe fiecare dintre noi să intrăm în politică. Nu vom renunța și nu vom face niciun pas în spate în ceea ce privește viziunea noastră. Cred că politica nu are nevoie de laboratoare și inteligență, ci de caractere și idealism. Chiar de aceea, oamenii pe care îi am în spate sunt niște oameni care au demonstrat în afara politicii tot ceea ce pot să facă. Sunt mândru să fac parte din această echipă. Acum a treia forță politică a țării, după acestea alegeri USR PLUS va dezinfecta stradă cu stradă și oraș cu oraș administrația politică din România și administrația politică. Nu mai trebuie să tolerăm nesimțirea, corupția, amenințarea, șantajul. Aradul este condus de 16 ani de aceeași oameni, decade și nu mai putem  să stăm deoparte”.

  Într-un final a venit și rândul lui Răzvan Anghel, candidat USR PLUS pentru președinția CJ Arad să ia cuvântul. Acesta și-a făcut o scurtă introducere, ca mai apoi să urmeze ca fiecare candidat să se prezinte. Astfel, scurt și la obiect, candidatul la CJ Arad a lăsat la latitudinea arădenilor să decidă dacă ar fi potrivit sau nu în funcția de președinte al Consiliului Județean Arad.

  „Am 47 de ani, sunt anteprenor, sunt căsătorit și vin din mediul privat. Noi suntem rezultatul acelor oameni sătui de umilință, de minciuni și de cheltuieli fără rost. Suntem cei care știm că județul nostru poate și trebuie să arate altfel. Știm exact ceea ce avem de făcut pentru Arad”.

  Cel mai important punct din programul USR, explicat de Răzvan Anghel, ține de infrastructura rutieră

  „Cel mai important punct din programul nostru este cel legat de infrastructura rutieră. De 30 de ani avem drumuri proaste cu toate că tehnologia a evoluat incredibil. Nu este normal să avem în județul Arad orașe, sate și comune legate cu drumuri la nivelul secolului XIX. După 27 septembrie vom îmbunătăți modul de selecție al asfaltatorilor, modul de urmărire a calității de execuție și cel de urmărire al reparațiilor în perioada de garanție. După 30 de ani de batjocură vom impune calitate și vom schimba felul în care se raportează administrația publică la comunitate”.

  Echipa candidaților USR PLUS pentru Consiliul Județean Arad

  Oana Toma: „Susțin proiectul privind transparența administrației în cheltuirea banului public. Hoția din administrația publică trebuie să înceteze. Clientela politică trebuie să dispară. De multe ori auziți că Statul nu are bani pentru a dota un spital sau pentru a moderniza o școală. Nmic mai fals! Statul are aceștia bani, dar gestionarea acestora este deficitară”.

  Flavius Dumitraș: „Vă voi vorbi despre o problemă spinoasă cu care se confruntă județul nostru și anume lipsa protecției mediului. După cum bine știți, în periferiile orașelor, satelor și comunelor din Arad se formează gropi de gunoi. Soluția noastră de combatere a acestui fenomen este de a crea un centru de colectare selectivă a deșeurilor. Aici s-ar putea duce deșeurile provenite din construcții, moloz, electronice, uleiuri, feroase, neferoase. Noi vom asigura acest serviciu gratuit”.

  Ema Tătar Ghiș: „Astăzi, mai mult ca oricând vedem problemele cumulate în ultimii 30 de ani. Din cauza corupției și a neglijenței clasei politice avem spitale care au devenit focare de infecție, drumuri asfaltate de mântuială, copii care abandonează școala din cauza sărăciei și oameni care trăiesc în sărăcie. Singura soluție durabilă este fără hoție. Fără nepotisme în administrație, fără numiri politice la conducerea școlilor și fără șpagă în spitale. Vom folosi bani europeni care nu se fură și pe care noi știm cum să-i investim. Sunt cadru didactic de 13 ani și pentru mine și colegii USR PLUS, școala este principala sursă de reușită în viață. Trebuie să ne asigurăm că toți copiii au parte de educație”.

  Gheorghe Orza: „Sunt un amator de sport și mișcare. Recreerea prin mișcare ar trebui să fie la-ndemâna tuturor cetățenilor din acest județ. În Arad s-au demolat stadioanele, iar bazele sportive existente sunt în paragină sau slab întreținute. Nu se mai construiește infrastructură sportivă. Este trist că majoritatea proiectelor nou finalizate sunt cu probleme. Stadionul UTA și bazinul de înot din Subcetate sunt doar două exemple de proiecte făcute de mântuială pe bani foarte mulți. În 27 septembrie vă invit să votați acei oameni care nu vor lua bani din proiectele atribuite și nu vor veni la dumneavoastră să vă spună că au cheltuit pe un scaun 500 de lei în timp ce în magazine costă 100 de lei”.

  (P)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In municipiu, mai mult ca sigur niciun partid nu va obtine majoritatea. In aceste conditii, Aradul este ,,condamnat” sa fie guvernat( sa zicem asa) de o alianta PNL-USR+ ,poate si UDMR. De urmarit!
   Foarte importanta va fi in ecuatia alegerilor, prezenta la vot.
   Inca ceva: daca au fost amenintari pt a se retrage din cursa , spuneti cu date clare cine a facut asta, altfel seamana a telenovela si nu va diferentiati cu nimic de ceilalti.

   +17 voturi
   +1
   -1
  2. Buna!Am rugamintea sa fiti mai seriosi am vb despre Pantin Vlad membru vostru ca va denigreaza si cand am mai sunat nu ati mai vb cu mine
   asta este lipsa de respoinsabilitate fata de membrii mai ales ca am sesizat ca va face de rusine voi credeti ca asa o sa castigati alegerile cu asa oameni si cred ca si voi sunteti la fel NORMAL CA NU VETI CASTIGA ALEGERILE NICI ODATA asa vreti sa conduceti cu oameni cu probleme mintale?
   IMI PARE RAU DAR VOI SUNTETI LA FEL SI CE GARANTIE AVEM DACA VA VOTAM CAND SUSTINETI UN IMPOSTOR PANTIN VLAD?
   PLUS CA MAI FACE ALTE MAGARII
   VEDETI DE CE NU REUSITI?ASTA E PROBLEMA VOASTRA PIERDETI TEREN CU IMPOSTORI CA PANTIN VLAD DE CE IL MAI LASATI IN PARTID VRETI SA PIERDETI?ASTA E UNA DIN PROBLEME CARE VA IMPIDICA LA ALEGERI VA LAMURESC SUNATI_MA SI 1 MINUT VAM LAMURIT PACATCAMUNCITI SI ALTU CALCA MUNCA VOASTRA VA CONVINE?MAS MIRA!
   ACESTA E CAUZA ESECULUI TEL0770345263 POPA CATALIN

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.