Candidații și aleșii arădeni în Parlamentul României, văzuți dintr-un unghi drept… înainte de Crăciun

  de Andrei Fuliaș | 20 December 2016, 2:21 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  8

  Fără prea multe comentarii, citiți mai jos și cugetați o clipă la… anul ce-o fi să fie: de râs sau de plâns?

  • Cel mai bucuros dintre noii parlamentari este Florin Tripa: „În Parlament pot să zic orice tâmpenie vreau, nu ca la Consiliul Județean, că nu mă mai bagă nimeni în seamă. Acolo toți suntem la fel de … mă abțin, că nu vreau să-mi jignesc colegii”.

  • Andrei Ando jură că, dacă îl lăsa Falcă pe el să fie șef de campanie, rezultatul era unul și mai surprinzător. „Vă garantez eu că nu făceam nici pragul de 5%!”, a explicat Ando, care a venit și cu exemple concrete: „Eu mi-am arătat priceperea în mai multe rânduri, dovadă stau ziarele Observator și Aradul, televiziunea West TV, proiectul Arad 2021. Să nu uităm că eu am condus și campania lui Dorel Popa în 2004 și ați văzut ce rezultat a luat Falcă”.

  • În sediul ALDE Arad n-a mai intrat nimeni de pe 11 noiembrie. Atunci, la prima ședință de campanie, Mihăiță Calimente a ațipit și de atunci nimeni nu îndrăznește să-l trezească să-i spună că n-a mai prins un mandat în Parlament.

  • Eusebiu Pistru o consolează pe Claudia Boghicevici fiindcă n-a prins și ea un loc în Camera Deputaților. Acesta o încurajează pe colega lui să meargă ostentativ în Parlament, la fel cum parchează el. „Ce contează dacă ai loc sau nu? Dacă ai treabă acolo, mergi!”.

  • De frică să nu-l scoată Falcă de pe listă ca să intre Boghicevici în locul lui, Glad Varga și-a luat ursuleții de pluș și-a tulit-o spre Capitală.

  • La trei zile după alegeri, Florin Galiș și-a ieșit din minți: „Băi, nu se mai poate! Las-o-n plm! Eram gata să-i cedez din nou locul lui Șcheau, dar nu lui Wiener. Asta e bătaie de joc. Cum să trimiți un medic în Parlament?”.

  • Gheorghe Falcă se laudă că, după sutele de mii de moldoveni și olteni pe care i-a adus la Arad să le dea de lucru, se numără și Mihai Fifor: „L-am adus la Arad și l-am făcut om! I-am dat de lucru, un job stabil, pe patru ani. Acum două luni, când mă plimbam pe jos prin oraș ca tot omul am văzut patru amărâți în față la o pizzerie, erau cu lacrimi în ochi. Era Vifor ăsta, Doru Căprar, Tripa ăla de la Ineu și grasul ăla cu ochelari care se răstea la mine în CLM. Mâncau săracii toți patru dintr-o pizza. I-am omenit, i-am trimis pe toți în Parlament.”

  • Adrian Todor (PSD) este singurul parlamentar de dreapta din Arad. Aradul este un județ „de dreapta” și, după ce l-au auzit pe Falcă spunând că „femeia care se trezește la 4 dimineața să frământe aluatul la covrigărie este o femeie de dreapta”, arădenii au votat masiv cu PSD, că doar Todor are brutărie.

  • După ce în campanie au spus răspicat că ei nu fac alianțe cu nimeni și mai ales cu PNL, ce vor face parlamentarii USR, Sergiu Vlad și Adrian Wiener? Ei cu cine colaborează?

  • Dorel Căprar i-a cerut scuze lui Falcă după rezultatul de la alegeri: „Ghiță, îmi pare rău, de data asta nu ne-a ieșit trocul! De când cu olteanul ăsta… nimic nu mai e ce-a fost odată”.

  • După ce PSD a câștigat alegerile la Arad, Mihai Fifor anunță că s-a terminat cu traiul prost: „Începând de la 1 ianuarie arădenii nu vor mai fi nevoiți să împartă o pizza la patru persoane. Va fi praz suficient pentru toată lumea!”

  • Deși teoretic a prins un mandat la redistribuire, practic Peter Farago nici nu știe că a ajuns deputat. Încă nu i-a tradus nimeni certificatul de parlamentar.

  • În speranța că totuși va ajunge în Parlament, liberalul Ion Șcheau încă face door-to-door în județ.

  • Deși a ajuns senator, Ioan Cristina nu este totuși un parlamentar fericit. „Măcar aici, la Arad, nu-mi spunea nimeni doamna Cristina, că mă știu toți de Neluțu, doar am băut cu toți la un moment dat”.

  Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.