marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Candidat la președinția ecuadoriană, asasinat cu trei gloanțe în cap

  de - | 10 august 2023, 8:25 AM | Internaţional

  0

  Candidatul la preşedinţia ecuadoriană Fernando Villavicencio a fost ucis, a anunţat preşedintele ţării, Guillermo Lasso, care a promis că această „crimă nu va rămâne nepedepsită”, potrivit The Guardian.

  Presa locală anunţase anterior că Villavicencio, un fost deputat care se afla în sondaje la 7,5% şi un important luptător anticorupţie, a fost împuşcat la un eveniment de campanie din Quito.

  Videoclipurile de pe reţelele de socializare îl arată pe candidat ieşind de la eveniment înconjurat de gărzi. Apoi Villavicencio este văzut intrând într-o camionetă albă şi se aud focuri de armă.

  „Pentru memoria sa şi pentru lupta sa, vă asigur că această crimă nu va rămâne nepedepsită”, a declarat Lasso pe Twitter.

  El a adăugat că este „indignat şi şocat de asasinarea candidatului prezidenţial Fernando Villavicencio. Transmit solidaritatea şi condoleanţele mele soţiei şi fiicelor sale”.

  Cabinetul său de securitate se va reuni în scurt timp, a precizat preşedintele.

  Uciderea are loc pe fondul unui val surprinzător de violenţă în această ţară sud-americană, în care traficul de droguri şi crimele sunt în creştere.

  „Crima organizată a mers prea departe, dar ei vor simţi toată greutatea legii”, a declarat Lasso, referindu-se la autori.

  „Astăzi, mai mult ca oricând, se reiterează necesitatea de a acţiona cu mână forte împotriva criminalităţii. Fie ca Dumnezeu să-l aibă în slava sa”, a declarat colegul Jan Topic, ca răspuns la împuşcături.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.