joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Contractul pentru canalizarea în Covăsînț, semnat în prezența ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea

  de Special Arad | 22 noiembrie 2023, 8:37 AM | Administraţie

  0

  ministrul Adrian Veștea și primarul Silviu Oneț

  Comunicat. Comuna Covăsînț își extinde rețeaua de apă și canalizare, prin Programul „Anghel Saligny”. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și primarul comunei Covăsînț, Marius Silviu Oneț, au semnat marți, la Consiliul Județean Arad, contractul de finanțare, în valoare de 14,5 milioane de lei.

  Primarul Marius Silviu Oneț, a oferit detalii despre această nouă investiție la Covăsînț: „Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă pe 21 de străzi din comună: Corneliu Micloși, Stânii, Medicilor, Liliacului, Bisericii, Iuliana Petrian, Trandafirilor, Muzeului, Ioan Micloși, Turnului, Valea Mare, Ciocuță, Pășunii, Teilor, Lăcrimioarelor, Florilor, Viorelelor, Moților, Ilie Ciobotea, Macilor și Zambilelor.

  Termenul de execuție este de 24 de luni. Această investiție vine în completarea unui alt proiect de extindere a rețelei de apă și canalizare, aflat deja în implementare și finanțat tot prin Programul „Anghel Saligny”, cu o valoare de 4,8 milioane de lei”.

  Proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare presupune:

  – Lungime rețea canalizare – 7290 metri

  – Racorduri canalizare – 357 bucăți

  – Lungime rețea apă – 5580 metri

  – Cămine de apă – 304 bucăți

  – Stații ridicare presiune apă – 2 bucăți

  – Stații de pompare apă uzată – 2 bucăți

  – Hidranți stingere incendii – 14 bucăți

  După întrevederea de marți, ministrul Veștea urmează ca miercuri să se întâlnească, la Consiliul Județean Arad, cu primarii din județ pentru a discuta despre proiectele finanțate prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.