duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Canada ar putea reintroduce vizele pentru români

  de - | 15 iunie 2018, 9:16 AM | Internaţional

  2

  Premierul canadian Trudeau a declarat, fiind întrebat de un parlamentar conservator dacă ia în considerare reintroducerea vizelor pentru români, având în vedere activitatea criminală a unor grupuri, că se va asigura că nimeni nu va abuza de politica abordată de Canada privind imigrația.

  Un raport al serviciilor canadiene de informații, publicat miercuri de agenția Global News, sugerează o creștere a activității grupurilor de crimă organizată, formate din români, care vizează Canada.

  „Va reintroduce Guvernul canadian vizele pentru români și va ține Canada în siguranță?” a întrebat parlamentarul conservator Michele Rempel.

  „Continuăm să discutăm cu Guvernul român pentru a ne asigura că sistemul nostru funcționează. Lucrăm cu ei chiar acum pentru a găsi modalități de a ne asigura că grupurile de crimp organizată și altii nu abuzează sistemul Canadei. Este un lucru pe care îl luăm în serios”, a declarat președintele.

  sursa: stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doamne ce mandru-s ca sunt roman…plesnesc! Niciun politician n-are curaju’ sa puna picioru-n prag tiganilor si sa le zica GATA ce e mult e mult. Nime’ nu-i intreaba de taxe, de masinile pe care le conduc…Ti-e jena cand predai pasaportu’ sau buletinu’ pe aeroport…cand te vede ca esti roman se schimba expresia fetei pt toata lumea!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Pai s-ar face discriminare rasiala.
   Poate daca s-ar conditiona eliberarea pasapoartelor de plata taxelor si impozitelor catre stat, macar pe anul anterior si totodata sa se impoziteze progresiv proprietatea – asa ca sa fie si ei participanti la bugetul local in conformitate cu suprafetele construite, s-ar diminua fenomenul.
   Daca s-ar acorda si ajutoarele sociale tot numai pentru aceia care se afla in mod real in situatia de a nu putea lucra am avea niste concetateni mai dornici de lucru si mai adaptati societatii din care fac parte.
   Poate ar putea sa se conditioneze paspoartele de demonstrarea existentei unor surse de venituri minime. Multi vor trebuii sa aleaga intre pasaport si ajutoarele sociale.
   Poiate daca s-ar conditiona ajutoarele sociale de frecventa minima obligatorie la scoala, unde este cazul, am avea parte de o crestere a gradului de alfabetizare, de integrare sociala si de conformare voluntara.
   Daca s-ar conditiona dreptul de vot de obtinerea unui permis de vot (document care sa ateste detinerea unui minim de cunostinte despre sistemul democratic si despre functioarea nstatului), am avea un numar mai mic de votanti analfabeti si implicit o complicitate mai redusa a primarilor cu anumite parti din comunitate, pentru obtinerea de voturi.
   … poate ca am reusi, ca intr-un orizont de timp rezonabil sa cream premizele corecte pentru imbunatatirea imaginii tarii si pentru cresterea rsponsabilitatii sociale.
   Nu, noi nu avem o clasa politica care sa aiba un nivel peste cel al celor mai chinuiti intelectual membrii ai unei comunitati deja chinuite de arhetipuri culturale de sorginte asiatica si medievala.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.