vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Campionii mediului de afaceri arădean, premiați la Topul Firmelor | Peste 500 fotografii

  de Raluca Medeleanu | 20 octombrie 2017, 11:52 AM | Business | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Unul dintre pavilioanele centrului expozițional Expo Arad s-a transformat într-o sală festivă selectă, joi seară, pentru a găzdui evenimentul de business cel mai așteptat al anului: Topul Firmelor, a cărei organizare aparține Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad. În ediția anului acestuia a Topului Firmelor au fost incluse un număr de 2215 firme, dintre care 1275 au urcat pe podium pe locul 1-3, criteriul de selecție fiind cifra de afaceri din 2016.

  Seara nu a dus lipsă nici de momente artistice, muzica fiind oferită de Marian Gănescu (saxofon), Sara Gheorghe (marimbă) și Q Band, iar iubitorii de fashion au putut admira cele mai noi ținute „Chic” de Vali Ciobanu, colecția fiind prezentată atât de modele profesioniste, cât și de celebrități arădene cum ar fi actorul Zoltan Lovas, actrița Angela Petrean-Varjasi sau scriitoarea Lia Faur. Prezentatorii evenimentului au fost Dan Codre și Diana Mariș Costea.

  Înainte de decernarea propriu-zisă a premiilor, președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, a luat cuvântul pentru a vorbi despre situația în care se află țara, potrivit statisticilor UE, România înregistrând cea mai mare creștere economică în Uniune (5,7%) în al doilea trimestru al anului acesta.

  Este o cifră pe care o putem discuta, dar reprezintă realitatea cu care ne confruntăm. Mai mult, rapoartele statistice clasează vestul României ca fiind printre cele mai industrializate regiuni ale Europei”, a spus Gheorghe Seculici, adăugând că activitățile industriale din zonă reprezintă aproximativ jumătate din economia forței de muncă din regiunea de vest a României. Drept comparație, Seculici a afirmat că la nivelul tuturor regiunilor în cele 28 de state membre ale UE, activitățile industriale concentrează mai mult de un sfert din totalul forței de muncă.

  Cât despre Arad, punctul forte al județului se pare că este producția industrială, dintre firmele clasate în top, aproape 30% fiind din acest domeniu de activitate.

  „Producția industrială realizată la nivelul anului 2016 a înregistrat o creștere de 8%, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent, iar valoarea cifrei de afaceri a firmelor cu activitate în principal în industrie, piața internă și piața externă a înregistrat în 2016 o creștere de peste 10%. La capitolul indicatori economici, județul Arad a înregistat un rezultat pozitiv și în anul 2016. Venitul salarial mediu net a crescut în 2016 față de 2015 în datele statistice în toate sectoarele de activitate, în agricultură, industrie, construcții cât și în domeniul serviciilor. De asemenea, deși la nivel național ne confruntăm cu un deficit comercial la nivelul județului Arad, în 2016 s-a înregistrat un excedent comercial de 315442 mii euro, exportând în principal mijloace de transport, mașini, aparate, echipamente tehnice, metale comune, materiale textile… Doamnelor și domnilor, toate aceste cifre sunt rezultatul muncii antreprenoriatului local și național, o cuantificare a muncii dumneavoastră pe parcursul unui exercițiu financiar. Vă felicit pentru munca și eforturile depuse, pentru sacrificiile și grijile de zi cu zi care au făcut din dumneavoastră campioni ai business-ului arădean!”, a spus Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.