luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Campioana Sepsi, o „nucă” prea tare pentru FCC Baschet Arad. Arădencele, nevoite să joace (și) în faza sferturilor de finală

  de Dan Lazăr | 5 martie 2020, 7:20 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Un public mai puțin numeros decât la precedentul meci cu CSM Satu Mare a asistat, miercuri seara, la un galop de sănătate al campioanelor de la Sepsi Sf. Gheorghe în fața gazdelor de la FCC Baschet Arad, de care au dispus cu scorul de 85-70 (22-17, 24-8, 21-20, 18-25).

  Încurajate (și) de fotbaliștii echipei UTA, „galben-albastrele” au părut hipnotizate de cartea de vizită a echipierelor de la Sepsi, care aveau la mijlocul sfertului trei un avantaj de 27 de puncte (58-31; min. 26)! Doar cipriota Veatriki Akathiotou și americanca Calyia Robinson au corespuns din tabăra arădeană, în timp ce trupa din Covasna s-a bizuit mai ales pe valoarea și experiența lui Givens și Pasis, ultima aflată, probabil, la cea mai consistentă evoluție din acest campionat.

  Principala jucătoare a Aradului, americanca Webb a avut o evoluție sub așteptări, dovedindu-se încă odată că atunci când aceasteia nu îi „iese” jocul, victoria e greu de obținut.

  9% la aruncările de trei puncte!?

  FCC Baschet Arad a dominat doar la capitolul aruncărilor libere, oferite uneori cu larghețe de „fluierași” (24 de aruncări libere înscrise din 31, în timp ce Sepsi a avut 9/16), la aruncările de trei puncte, procentajul fiind dezarmant pentru gruparea din Arad (9% – 2/22; echipa din Covasna având 10/19).

  Această înfrângere, coroborată cu victoria lui CSM Satu Mare la Târgoviște, scor 76-58, au limpezit apele la vârful ierarhiei Ligii Naționale, FCC Baschet urmând a încheia pe locul III înainte de play-offf, în sferturile de finală având un duel după sistemul „trei din cinci” cu „U” Cluj, învinsă miercuri, la Brașov, scor 61-91. Primele două clasate, Sepsi și CSM Satu Mare, au obținut calificarea directă în semifinale.

  Marcatoare
  FCC Baschet Arad: Robinson 16 puncte, Akathiotou 16 (1×3), Hadzovic 13, Webb 10, Karakasevic 9 (1), Fodor 2, Pop 2, Ardelean 2.
  Sepsi: Givens 24 (1×3), Pasic 17 (3), Mandache 14 (2), Vucetic 9 (1), Topuzovic 6 (2), Godri-Părău 5 (1), Mîrne-Nagy 4, Tobin 4, Demeter 2.

  Minut de reculegere pentru patru oameni de sport
  Înaintea primului angajament, publicul din Polivalenta arădeană a păstrat un minut de reculegere în memoria celor care au fost Emerich Davidhazy (fost antrenor al echipei arădene), Andrei Peter (un vechi suporter al baschetului arădean), „Bebe” Dumitru Draica (electricianul angajat al DJTS Arad care a căzut de la înălțime miercuri, pe când încerca să monteze o plasă pe tavanul Sălii Polivalente) și Dan Trofin (fost arbitru de baschet din Timișoara).

  Sâmbătă, de palmares cu Brașovul
  FCC Baschet Arad va evolua pe teren propriu în ultima etapă din faza a 2-a a campionatului (duminică, ora 18:30), cu Olimpia Braşov, meci care nu mai contează în stabilirea ierarhiei finale înainte de play-off.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.