DSP continuă campania „Mai multă viață, mai puține ecrane!” în școlile din județul Arad





Campania lunilor ianuarie și februarie, cu privire la sănătatea mintală, cu sloganul „Mai multă viață, mai puține ecrane!” continuă să fie promovată de către reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad în școli din județ.
Din statisticile dezbătute în cadrul întâlnirilor realizate de DSP Arad, reiese că:
În general, 36% dintre adolescenți au raportat contact continuu online (aproape tot timpul pe tot parcursul zilei) cu prietenii și alții. Fetele au raportat o prevalență mai mare a contactului online continuu.
Prevalența contactului online continuu cu prietenii și alții a crescut odată cu vârsta în ambele sexe, de la 31% la 11 ani la 39% la 15 ani.
Cea mai gravă formă de dependență de ecrane este cunoscută sub numele de „Tulburare de jocuri video” sau „Tulburare de utilizare a internetului”. Aceasta poate duce la izolare socială severă, probleme de sănătate mintală și, în cazuri extreme, la neglijarea nevoilor de bază, cum ar fi mâncarea și igiena personală.
România se află în primele 4 locuri din cele 43 de țări din care s-au cules date, în ceea ce privește agresiunea cibernetică la toate cele 3 grupe de vârstă, astfel: la 11 ani înregistrează o frecvență de 15% la fete și 20% la băieți, la 13 ani înregistrează o frecvență de 24% la fete și 26% la băieți, la 15 ani – 19% fete și 22% băieți, Lituania aflându-se pe primele locuri la toate categoriile de vârstă.
Citește și:
Comentariile portalului
Dar ce se întâmplă cu Timiș? Atât l-ați laudat și nu prinde nici macar primul 18 :)).
Ia mai publicați niște expuneri științifico-a unor capete istoricu-culte care să ne expice de ”înfințarea” jandarmeriei ”națională” în ... 185o
==PENSII SPECIALE = SCARBA MI E = MERCENARI LA STAPANIRE ==OM FARA MESTESUG --FARA DUMNEZEU == VORBA VECHE DIN BANAT ==