Campania #OameniNoi ajunge azi în Parlament

  de - | 22 februarie 2019, 6:28 PM | Comunicate contra cost

  0

  Astăzi sunt depuse la Parlament 120.000 de semnături de susținere a proiectului de reformare a legislației electorale cunoscut sub denumirea #OameniNoi. Și Aradul se regăsește printre cele 11 județe cu peste 5.000 de semnături impuse de lege pentru validarea proiectului.

  Acum 6 luni a fost demarată o campanie de strângere de semnături pentru susținerea unui proiect al cetățenilor care vizează modificarea legislației electorale. Clasa politică are nevoie de oameni noi, care nu au făcut parte din sistemul clientelar și din rețelele de interese promovate în politic românească din ultimii 30 de ani.

  Măsurile adoptate vizează revenirea la alegerea primarilor în două tururi, votul preferențial pe liste de partid, o mai bună reprezentare a diasporei, reducerea numărului de semnături și eliminarea pragului electoral la alegerile locale și europarlamentare, monitorizarea electronică a prezenței la vot.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Acest proiect este un pas esențial pentru a beneficia de o clasă politică performantă. Numai prin stimularea competiției, prin responsabilizarea politicienilor putem ajunge să avem o administrație performantă, un stat modern și eficient.

  Vorbim de o coordonare a efortului societății civile, al noilor partide și al cetățenilor pentru a înlătura corsetul prin care vechea clasă politică încearcă să își conserve puterea și privilegiile. Scena politică trebuie să se deschidă celor care doresc să se implice, care sunt deciși să își asume un comportament onest, orientat către cetățeni.

  Am făcut astăzi un pas pe drumul spre o legislație electorală deschisă și democratică. Aceasta este la rândul ei o cărămidă din construcția unei Românii moderne, pe care cu toții ne-o dorim. USR este partidul care s-a angajat total, alături de partenerii din proiect, pe drumul către democrație și normalitate, către valorile și civilizația europeană”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.