Calendarul zilelor libere. În luna iunie sunt două minivacanțe

  de - | 13 mai 2021, 11:43 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  În luna iunie, românii care lucrează la stat sau la privat vor avea parte de o zi liberă în timpul săptămânii şi un weekend prelungit de 3 zile, ca urmare a faptului că urmează Ziua Copilului şi Rusaliile – duminică şi luni. Astfel, ziua de 1 iunie (marţi) va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii zilei copilului. De asemnea, tot în luna iunie, se sărbătoresc şi Rusaliile în data de 20 şi 21 iunie, respectiv duminică şi luni. Deşi data de 20 iunie cade într-o zi de dumină, ziua de 21 cade într-o zi de luni şi astfel le aduce salariaţilor un weekend prelungit de 3 zile.

  Zilele libere care urmează în 2021 sunt:

  15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
  30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
  1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
  25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.

  Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii.

  Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

  Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

  sursa: bizbrașov

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.