duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Calculatoare pentru elevii de la Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea: „Acest lucru a însemnat șansa de a avea acces la o educație de calitate”

  de Special Arad | 13 august 2021, 11:42 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  (foto: ONG Ateliere Fără Frontiere)

  Ateliere Fără Frontiere și Garrett Motion au donat 90 de calculatoare către opt structuri educaționale din opt județe ale țării. Parteneriatul face parte din proiectul „Dăm un Byte de Ajutor” și susține digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate cu 90 de calculatoare complet echipate: unitate, monitor, periferice, cabluri și sistem de operare licențiat.

  Cele 90 de echipamente donate au fost recondiționate în atelierul educlick de către angajați vulnerabili ai Atelierele Fără Frontiere, ce fac parte din programul de inserție socio-profesională. Calculatoarele ajută astăzi peste 1700 de elevi și profesori din unitățile beneficiare: Școala Gimnazială „George Enescu” Moinești din județul Bacău, Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea din județul Arad, Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești din județul Argeș, Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” din județul Tulcea, Școala Gimnazială Surdila Găiseanca din Brăila, Școala Gimnazială „Ion Mareș” din Dâmbovița, Asociația Femeilor din Sibiu din județul Sibiu și Școala Gimnazială Ciolănești din județul Teleorman.

  În urma procesului de recondiționare ce presupune verificarea, curățarea, repararea și ambalarea echipamentelor, zece calculatoare au ajuns la Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea din localitatea Șofronea, unde oferă o șansă în plus copiilor la o educație digitală accesibilă.

  „Primirea calculatoarelor a însemnat pentru elevii de la Şcoala Primară Sânpaul şansa de a avea acces la o educaţie de calitate deoarece nu toți elevii noştri au putut participa la învățământul online din cauza lipsei echipamentelor IT. Obiectivul general al proiectului l-a constituit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării claselor care să conducă la creşterea calităţii procesului educaţional. Pe parcursul proiectului elevii s-au bucurat de asistența învăţătoarelor pentru deprinderea unor abilități de lucru cu calculatorul și pentru familiarizarea cu un set de activități recreative, de natură vocațională. Elevii își vor dezvolta astfel şi potențialul creativ, își vor clarifica temele școlare și își vor putea descoperi chiar pasiuni pentru anumite domenii”, a declarat Colțiș Andreea Ioana, cadru didactic la Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea.

  Costin Dragne, coordonator de proiecte al platformei educlick, a adăugat: „Toate proiectele derulate prin platforma educlick aduc un impact pozitiv în trei categorii de interes pentru un viitor sustenabil: educație, mediu și inserție socio-profesională. „Dăm un Byte de Ajutor” nu face excepție și formează prin calculatoarele donate cu sprijinul Garrett Motion un lanț de solidaritate între aceste trei zone de sustenabilitate. Astfel, tinerii beneficiază de instrumente utile pentru parcursul lor educațional și de modele de bune practici ce sprijină mediul înconjurător și încurajează inserția persoanelor defavorizate pe piața convențională a muncii”.

  „Dăm un Byte de Ajutor” este un proiect de tradiție al platformei de donații educlick, care a donat din 2008 și până în prezent peste 20,000 de calculatoare pentru elevii și profesorii din zone vulnerabile ale României.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.