duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cadavrul unei arădence, deshumat după 3 ani. Familia acuză că aceasta nu a murit de Covid

  de Ioana Costaș | 24 noiembrie 2023, 12:49 PM | Știri Arad

  11

  Cadavrul Ileanei Sîrbu a fost deshumat astăzi după trei ani în care familia acesteia a trimis cereri peste cereri Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, suspicionând că femeia în vârstă de 75 de ani – la data decesului – nu ar fi fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 (Covid) și că ar fi fost tratată greșit de medici.

  Femeia a decedat în 16 decembrie 2020 în spital. La acea vreme, din cauza protocoalelor stricte din pandemie, familia nu a putut să-i facă o înmormântare conform obiceiurilor, sicriul fiind sigilat.

  Pentru că a avut suspiciuni încă de la început în ceea ce privește cauza decesului, familia femeii a depus o plângere penală în martie 2021 împotriva medicilor, sesizând faptul că Ileana Sîrbu a primit tratament pentru Covid, în condițiile în care nu ar fi fost infectată, și a cerut deshumarea acesteia pentru clarificarea cauzelor decesului.

  Solicitarea familiei a fost respinsă de doi procurori. Abia un al treilea și-a dat acordul pentru deshumarea cadavrului femeii.

  Ileana Sîrbu a fost internată în spital pentru o altă afecțiune, una ușoară, nu pentru infectarea cu virusul SARS-CoV-2, spune familia. Pentru că nu au putut stabili cauzele decesului, experții au recomandat deshumarea în vederea prelevării de probe biologice.

  „Astăzi o deshumăm pe mama, Sârbu Ileana. Avem suspiciunea că nu a avut Covid, deși nu știu dacă vom mai putea vedea dacă a avut Covid. Vrem să vedem de ce a murit, pentru că nu se poate stabili exact cauza. Legiștii de la IML Timișoara nu au putut stabili cauza decesului și au recomandat această deshumare după trei ani de zile, de când dosarul a stagnat foarte mult.

  Dar probabil este în avantajul meu pentru că am reușit să adun foarte multe probe în acești trei ani. Dosarul și actele nu relevă că ea s-ar fi internat cu această boală, deci nu avea nicio infecție în organism. Avea leucocitele perfect normale, nu avea febră, nu avea simptome. Probabil făcuse un atac de panică în data de 26, când i s-a făcut un test Covid de către ambulanță.

  După aceea, când a venit rezultatul, s-a speriat. Avea saturație bună, a fost intubată, deși avea saturația 92 la sută, ceea ce este pe motiv de agitație, avea tensiune bună, puls bun. Dacă a luat Covid, l-a luat din spital, în niciun caz la internare. Testul care a fost făcut în data de 8 decembrie îl contest, pentru că este un test fals care nu apare în analizele spitalului județean și în sistemul lor informatic și i s-a dat un tratament pentru o boală pe care nu a avut-o.

  Eventual a dobândit-o după ce a ajuns în secția de acolo. O aștept de trei ani (n.r. deshumarea cadavrului).

  Noi am vrut în primele 6 luni deshumarea, dar ni s-a respins pe motiv că nu mai putem vedea nimic. Sperăm că se va face lumină și sperăm ca organele competente să facă ceea ce trebuie. Sunt sigură că se va dovedi că avem dreptate. Gândiți-vă că dosarul este de trei ani in rem, deci se cercetează încă.

  A stagnat foarte mult ceea ce pentru noi este un mare semn de întrebare, dar acum sperăm cu tot ce se întâmplă la nivel național că o să avem și noi o șansă să se facă dreptate”, a explicat situația, Adriana Beldiman, fiica femeii decedate.

  În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad efectuează cercetări într-un dosar de ucidere din culpă și fals material în înscrisuri oficiale.

  După deshumarea cadavrului, familia a organizat o slujbă de înmormântare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai daca dupa 6 luni li s-a spus ca nu se mai poate descoperi daca a avut covid sau nu,acum se poate descoperi ?? Poate ca intre timp a venit covidul,sa se lase descoperit…Oricum,cauza decesului este cel mai probabil cea inscrisa in actele medicale,iar restul sunt supozitii,desigur pe fondul durerii familiei,care e de inteles.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Cunosc 2 cazuri ciudate as zice:
   1.astazi la internat cu suspiciune că este bolnav de Covid și a doua zi a murit
   2.alta persoana internată în secție de Covid că fiind bolnav .A vorbit cu familia la telefon că este ok și peste 3 ore au fost anunțați că au murit….
   Deci…

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Eroii în halate albe au fost plătiți regește pt.a fi părtași la plandemie.Au respectat protocolul în care s-a stipulat ca sint absolviti de orice vină ( malpraxis),nu au dat tratamentele cronice bolnavilor ,iar oxigenul i-a rezolvat pe sărmanii oameni.La bolile profesionale ale plămânilor încă din anii 30 se folosea cu succes camera hiperbara (o procedură de tratament unde era folosit aer comprimat cu presiunea modificata pt. a repune în funcție plămânii afectați. La fel ca procedură pt. scafandri după ieșirea din adâncimi mari)Sanatoriile,statiunile de tratament foloseau procedură asta.Ei au folosit oxigen tehnic ,exact ca și la sudura tig – wig și mig-mag.Presiunea ? după ureche!Azot?Soarta le-a fost din start pecetluita!A scăpat cine a fugit din spital.Vinovatii? de jos de la medicii de familie (unii,sa nu generalizam totuși) în sus la pseudo- testul care nu indica nimic( vezi filmarea cu fostul președinte al Tanzaniei, în care oaia- neg.,capra-poz.,ulei motor-poz.,fruct neg…),până la cei cu pseudo spitale covid.Din păcate e la fel ca și circul cu rev. din decembrie,cu teroriștii care n-au fost de găsit.Cind spuneam acum doi ani în plina plandemie lucrurile astea ziceau ca sint nebun,conspiraționist …Acum e bine sigur și eficient ,urmarile se vad abia acum.Nu trebuie multa Școală, doar să gândești. Acasă te-ai vindecat,la ei te-au îngropat.

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Regret amarnic ca am pierdut 5 min. din viata pt a citi o stire despre cateva oersoane care sunt analfabete si care nu si au lasat “batranul” linistit nici dupa 3 ani. Eu sunt curios cat si ar fi dorit sa traiasca pers in cauza, sa fim realisti, poate unii se bucura de pensia acestor membri zisi parinti…
   Citesc conspiratii prostii etc… oameni buni habar nu aveti sa va selectati informatia de pe internet si mai aveti pretentii sa va asculte cineva.
   In primul rand invatati sa scrieti corect gramatical sa vorbiti, sa urmati o facultate de minim 6 ani si dupa comentati!

   Regret ca traim intr o lume de analfabeti!

   --4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.