Burse medicale pentru 52 de elevi arădeni școlarizați în învățământul special

  de Special Arad | 31 octombrie 2018, 8:22 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad(foto: Radio Reșița)

  Comunicat. În ședința de marți a Consiliului Județean Arad, consilierii județeni au aprobat bursele sociale (medicale) acordate în învățământul special pentru elevii școlarizați la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad în anul școlar 2018-2019.

  Pentru semestrul I al anului au fost aprobate 52 de burse, în cuantum de 250 de lei/bursă/lună, urmând ca de această bursă să beneficieze în semestrul al II-lea (lunile februarie – august 2019), după validarea dosarelor, încă 60 de elevi, care se încadrează în prevederile legii.

   „Protecţia copiilor cu cerinţe educaţionale speciale nu este o opţiune, ci o necesitate, iar Consiliul Judeţean Arad a manifestat o preocupare desebită pentru eficienţa socială şi pentru dezvoltarea de programe şi proiecte, care să acorde asistenţă şi protecţie copiilor aflați în dificultate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, în anul școlar 2018-2019, au fost depuse 52 de dosare, toate fiind încadrate în criteriile de acordare a burselor sociale/medicale. Specialiști din domeniul asistenței sociale, împreună cu cabinetul medical, au analizat diagnosticul medical al elevilor școlarizaţi în CSEI, iar urmare a modificării legislative, cel puțin 60 de elevi au inclusiv tulburări din spectrul autist. Astfel se estimează că, începând cu semestrul II/2018-2019, aceşti elevi vor solicita acordarea bursei medicale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.