vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Burleanu: „Îi încurajez pe cei nedreptățiți să atace decizia la TAS”. Ce spune despre UTA?

    de Lucian Dănilă | 29 mai 2020, 4:12 PM | Sport | Topic special

    2

    Răzvan Burleanu a vorbit pentru telekomsport.ro despre faptul că UTA va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne decizia înjumătățirii punctelor în play-off-ul din Liga 2.

    UTA a anunțat că va ataca la TAS decizia, clubul arădean având timp până la data de 17 iunie să atace decizia FRF.

    Citiți mai jos ce a spus Burleanu la Telekomsport

    „Ne-am dorit să avem o decizie cât mai devreme, astfel încât orice club să aibă timp suficient să atace decizia la TAS. Chiar îi încurajez pe cei care se consideră nedreptăţiţi să o facă. Dacă vom pierde procesul, vom aplica decizia, oricare ar fi aceasta. Deşi sunt sigur, şi nu vreau să îi supăr nici pe cei de la UTA Arad, nici pe cei de la Turris. Apropo, cei de la Turris au agreat acest sistem, singura problemă e cu cei de la UTA Arad, nu vreau să supăr pe nimeni, dar e cel mai bun scenariu pentru cel mai mare număr de cluburi într-o situaţie de criză. Trebuie să acceptăm că e o decizie de criză. Nu puteam să forţăm cluburile care nu mai puteau, nu mai aveau capacitatea să antreneze şi să joace, chiar dacă şi-ar fi dorit acest lucru.

    În orice scenariu ne-am imaginat, cineva avea o nemulţumire. Se vorbeşte doar de acest principiu, de ce s-a înjumătăţit numărul de puncte. În primul rând, a scăzut numărul de puncte rămase în joc. De la 42 de puncte la 15. Credeţi că numărul de puncte trebuie să rămână acelaşi? Eu cred că nu.

    Singurul scenariu care ar fi putut să convină celor de la UTA ar fi fost o promovare directă, fără a mai disputa niciun meci. Acest scenariu este singurul care produce cel mai mic nivel de nedreptate pentru cel mai mare număr de cluburi”, a spus Burleanu.

     

    CLICK AICI PENTRU A VEDEA ÎNREGISTRAREA CU RĂZVAN BURLEANU, PREȘEDINTELE FRF

     

    UTA a dorit să se aleagă dintre trei variante. Clubul arădean a cerut să fie respectat programul inițial și să se dispute cele 14 etape care mai erau de disputat până la finalul campionatului. Apoi, chiar dacă în competiție au mai rămas doar șase echipe, UTA dorea disputarea unui play-off cu meciuri tur-retur (deci încă zece meciuri pentru fiecare echipă) cu păstrarea punctelor obținute până la întreruperea campionatului.

    O a treia variantă a urmat imediat după ce FRF a decis „înghețarea” sezonului la Liga 3. Acolo s-a decis ca orice echipă care avea cel puțin 4 puncte avans în fruntea clasamentului să fie declarate promovate, iar în seriile în care distanța dintre locul întâi și locul al doilea este de 3 puncte sau mai puțin să se joace un meci de baraj. UTA avea un avantaj de 11 puncte față de a doua clasată, CS Mioveni… De aici a apărut și varianta în care UTA se considera îndreptățită să fie declarată promovată dacă FRF nu judeca cu măsură diferită Liga 2 și Liga 3.

    Poziția clubului UTA

    „Clubul UTA a angajat deja o firmă de avocatură, care, conform legii, are 21 de zile la dispoziție, din momentul în care decizia de a se juca play-off cu înjumătățirea punctelor în Liga a 2-a a fost votată în Comitetul Executiv al FRF, să o atace la TAS. Asta nu înseamnă că echipa și antrenorii nu vor face tot posibilul să demonstreze că merită să rămână pe primul loc în Liga 2-a, chiar și pornind de la un avans de cinci puncte față de următoarele clasate”, a spus pentru Sport Arad, directorul sportiv al clubului arădean, Claudiu Drăgan.

    Reamintim că play-off-ul va avea loc într-o singură manșă, iar cele șase echipe vor juca cinci meciuri. Primele trei din clasament vor disputa trei meciuri acasă și două pe teren străin, iar ultimele trei, două acasă și trei în deplasare. Programul va fi stabilit în perioada următoare.

    Cum se va stabili programul play-off-ului?

    După cum spune Alexandru Meszar, conducătorul clubului UTA, FRF nu a anunțat nici acum programul meciurilor din play-off pentru că nu s-a hotărât cum se va stabili programul.

    „Sunt trei variante. Prima ar fi tragerea la sorți, a doua ar fi să se dispute prima etapă după sistemul Berger și următoarele meciuri să fie trase la sorți, iar a treia variantă este folosirea sistemului Berger 6”, spune Alexandru Meszar.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    8 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.