duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bunuri în valoare de peste o sută de mii de euro, confiscate la vama Nădlac

  de Special Arad | 10 martie 2020, 7:05 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat.
  În data de 02 martie 2020 echipa comună formată din inspectori vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara şi lucrǎtori ai  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontierǎ Oradea, au reţinut în Punctul de trecere a frontierei Nădlac, 33578 articole îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.
  În data de 02.03.2020, la solicitarea organelor poliţiei de frontieră din cadrul Punctului de trecere a frontierei Nădlac, s-a efectuat un control vamal asupra unui automarfar înmatriculat în Polonia, condus de cetăţeanul polonez S.G., care transporta articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sub supraveghere vamală, din Turcia către Ungaria
  În urma controlului vamal amănunţit al automarfarului, efectuat de echipa comun format din inspectori vamali ai Serviciul de Supraveghere şi Control Vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara şi lucrǎtori ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, au fost identificate articole îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) în valoare de 188.604 euro, susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelctuală, din care 23669 articole îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele)  în valoare de 135.572,5 euro, nu au fost declarate.

  Autoritatea vamală a procedat la confiscarea bunurilor nedeclarate, precum şi  verificarea, la reprezentanţii titularului de marcă, a tuturor bunurilor susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.
  În cauză  a fost deschis dosar de cercetare penalǎ întrucât fapta ar putea întruni elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă prevăzută de articolul 270 alin (2) lit a) din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.