Bugetul de stat pe 2025 intră astăzi în dezbaterea plenului reunit al Parlamentului





Bugetul de stat pe anul 2025 va intra miercuri în dezbaterea plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Potrivit programului aprobat de conducerea Parlamentului, până la ora 13.00 Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci trebuie să depună rapoartele cu privire la proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2025.
Ulterior, Birourile permanente reunite, cu participarea liderilor grupurilor parlamentare, vor stabili timpii de dezbatere în plen a bugetului, potrivit ProTv.
În jurul orei 14.00, este programat plenul reunit pentru dezbaterea bugetului.
Marţi dimineaţă, bugetul pe acest an a trecut prin comisiile de specialitate, în prezenţa ordonatorilor principali de credite, fiind date avize favorabile de către parlamentari. În jurul prânzului, au început discuţiile în Comisiile pentru buget-finanţe, care s-au întins până noaptea târziu. Au fost întocmite rapoarte favorabile de către senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget.
O situaţie aparte a avut loc la aprobarea bugetului Curţii Constituţionale a României. Discuţiile au fost oprite după ce deputatul USR Claudiu Năsui a cerut precizări în legătură cu un capitol din bugetul CCR care se referea la asistenţa socială, unde era propusă suma de 700.000 lei pentru decontarea medicamentelor angajaţilor instituţiei şi foştilor judecători ieşiţi la pensie, sumă care era zero anul trecut. Ulterior, parlamentarii au respins prevederea.
Proiectul de buget pe 2025 a fost aprobat pe 1 februarie de Guvern.
Citește și:
Harta salariilor din România. În care județe sunt cele mai mici și cele mai mari salarii
Comentariile portalului
Nu mă deranjează opiniile diferite de ale mele. Dimpotrivă. Mă ajută să-mi verific propriile opinii. E drept că uneori seamănă mai degrabă cu niște sentințe decâ (...)
De ce va atacați? Cei mai mulți votează cu El Gavrilă și cu Ea Simion. Nu a sesizat mai nimeni. Cu turma , înainte!🤣
Nu v-ați prins nici acum. Nu de aia eram deranjat, de fapt nici măcar nu eram deranjat. Atrăgeam atenția asupra tonului, ceea ce fac și acum. (...)