Bugetul Aradului pe 2019 a ieșit „pe minus” cu 108 milioane lei din cauza unor cheltuieli prea mari

  de Raluca Medeleanu | 10 ianuarie 2020, 11:19 AM | Administraţie | Topic special

  0

  Proiectul de hotărâre privind „acoperirea definitivă a deficitului bugetului local pentru secţiunea de funcţionare şi pentru sectiunea de dezvoltare aferent anului 2019 din excedentul bugetului local” a fost votat în unanimitate astăzi de consilierii locali municipali, prin el acoperindu-se un total de 108.078.043,40 lei, sumă ce reprezintă „minusul” pe care l-a înregistrat Primăria Arad în bugetul orașului, din pricina unor cheltuieli prea mari.

  Reprezentanții Primăriei Arad ne-au spus că legislația în vigoare le dă posibilitatea să acopere acest deficit prin luarea banilor necesari din excedentul bugetar din anii anteriori. Menționăm că excedentul bugetar, explicat pe scurt, reprezintă banii rămași necheltuiți care au fost puși deoparte, de-a lungul timpului, pentru proiectele pe care municipalitatea le are începute, dar care încă nu au fost terminate.

  Astfel, prin votul cosilierilor de astăzi, banii preluați din excedentul bugetar au acoperit minusul din buget, după cum urmează: pentru secţiunea de funcţionare aferentă anului 2019, în cuantum de 43.364.540,72 lei, iar pentru secţiunea de dezvoltare aferentă anului 2019, în cuantum de 64.713.502,68 lei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.