marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bucurieeee, numele tău e UTA! Craiova pleacă învinsă de pe incendiara arenă din Arad

  de Lucian Dănilă | 14 august 2021, 11:53 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Ceea ce nu am avut norocul să trăim acum două săptămâni a fost doar o amânare pentru o seară superbă cum a fost astăzi. UTA a câștigat în fața Craiovei lui „Reghe”, jucătorii au fost admirabili, dar și astăzi cel mai bun a fost jucătorul din tribune, publicul care a creat o atmosferă incendiară pe arena „Francisc Neuman”.

  Acum e destul de greu și poate chiar nici nu mai contează filmul unui joc pe care-l așteptam de foarte mult timp. A trecut mult de când suporterul arădean nu a mai trăit bucuria unei victorii la el acasă în fața unei grupări care, cel puțin declarativ, se bate la titlu.

  A fost ca un meci de șah între Balint și Reghecampf, a fost ca o luptă de gladiatori între Batha și Mateiu, a fost ca o cursă de atletism între Roger și Vlădoiu. Nu am văzut un meci de calitatea celor din marile competiții, dar am văzut dăruirea unei echipe care a simțit că trebuie să dea înapoi publicului său atâta cât primește de la el.

  Ocaziile au fost puține la ambele porți, Craiova a avut una importantă prin Markovic, iar arădenii au răspuns prin trei șanse de gol la o singură fază creată de Roger și finalizată de Ubbink cu un șut peste poartă. În partea secundă s-a jucat la fel de închis, dar UTA a avut un plus de vigoare, un plus care își avea seva în ole-urile din tribune. S-a accidentat Miculescu, dar Isac a intrat și și-a făcut treaba. La meciul cu FCSB l-am întâlnit pe Isac în tribune și a spus foarte ferm că în fața unui asemenea public nu are cum să îți tremure picioarele ci doar adversarul. „Abia aștept să intru”, spunea Damian, iar acum când a intrat a fost inițiatorul fazei de gol, chiar dacă în urma unei inexactități tehnice. Centrarea lui Vukcevic l-a găsit pe Antal în careu, acesta a trimis cu capul și înălțimea lui Pigliacelli nu a fost îndeajuns să respingă mingea care a lovit transversala și a ajuns în poartă: 1-0.

  Au urmat momente tensionate. Craiova a pus o presiune foarte mare pe careul lui Iacob, Fedele a trimis peste, dar inamicul public numărul unu a ajuns arbitrul Cojocaru, iar cele șapte minute de prelungiri arătate de arbitrul adițional erau cât pe ce să declanșeze revolta celor 8.000 de arădeni.

  Fluierul final a adus o victorie uriașă unei echipe care a știut să fie umilă, să lupte până la ultima picătură de energie în fața unei formații a Craiovei care a intrat cam pe vârfuri pe gazonul de pe Neuman.

  Final de meci, final de seară minunată, una pe care o vrem repetată de multe, multe ori la Arad.

  Noapte bună, Craiova!

  Bravo UTA! Bravo suporterilor unei echipe care ne arată că vrea să redevină mare.

  UTA Arad – CS Universitatea Craiova 1-0 (0-0)

  Antal 70

  UTA Arad: Fl. Iacob – Tomozei (69 Vukcevic), Erico, Medjimorec, Baravykas – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink (63 Antal), Miculescu (63 Isac) – Hora (69 Dangubic). Rezerve: Balauru – Shlyakov, Vuckevic, Bustea, Vorobjovas, L. Antal, Isac, Dangubic, Benga. Antrenor: Gyuszi Balint.

  CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Mateiu (62 Baiaram), Fedele (88 Vasile Constantin) – Vînă (74 Căpățână), Markovic, Gustavo. Rezerve: Lazar – Mitran, Vătăjelu, Bălașa, Căpățînă, N. Constantin, Baiaram, Mărieș, M. Constantin. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

  Arbitri: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) – Ovidiu Artene (Vaslui), Gabriel Sabin Stroe (Piteşti). Rezervă: Iulian Dima (București).

  Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

  Observator LPF: Marcel Vasile (București)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.