Bucurieeee, numele tău e UTA! Craiova pleacă învinsă de pe incendiara arenă din Arad

  de Lucian Dănilă | 14 August 2021, 11:53 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Ceea ce nu am avut norocul să trăim acum două săptămâni a fost doar o amânare pentru o seară superbă cum a fost astăzi. UTA a câștigat în fața Craiovei lui „Reghe”, jucătorii au fost admirabili, dar și astăzi cel mai bun a fost jucătorul din tribune, publicul care a creat o atmosferă incendiară pe arena „Francisc Neuman”.

  Acum e destul de greu și poate chiar nici nu mai contează filmul unui joc pe care-l așteptam de foarte mult timp. A trecut mult de când suporterul arădean nu a mai trăit bucuria unei victorii la el acasă în fața unei grupări care, cel puțin declarativ, se bate la titlu.

  A fost ca un meci de șah între Balint și Reghecampf, a fost ca o luptă de gladiatori între Batha și Mateiu, a fost ca o cursă de atletism între Roger și Vlădoiu. Nu am văzut un meci de calitatea celor din marile competiții, dar am văzut dăruirea unei echipe care a simțit că trebuie să dea înapoi publicului său atâta cât primește de la el.

  Ocaziile au fost puține la ambele porți, Craiova a avut una importantă prin Markovic, iar arădenii au răspuns prin trei șanse de gol la o singură fază creată de Roger și finalizată de Ubbink cu un șut peste poartă. În partea secundă s-a jucat la fel de închis, dar UTA a avut un plus de vigoare, un plus care își avea seva în ole-urile din tribune. S-a accidentat Miculescu, dar Isac a intrat și și-a făcut treaba. La meciul cu FCSB l-am întâlnit pe Isac în tribune și a spus foarte ferm că în fața unui asemenea public nu are cum să îți tremure picioarele ci doar adversarul. „Abia aștept să intru”, spunea Damian, iar acum când a intrat a fost inițiatorul fazei de gol, chiar dacă în urma unei inexactități tehnice. Centrarea lui Vukcevic l-a găsit pe Antal în careu, acesta a trimis cu capul și înălțimea lui Pigliacelli nu a fost îndeajuns să respingă mingea care a lovit transversala și a ajuns în poartă: 1-0.

  Au urmat momente tensionate. Craiova a pus o presiune foarte mare pe careul lui Iacob, Fedele a trimis peste, dar inamicul public numărul unu a ajuns arbitrul Cojocaru, iar cele șapte minute de prelungiri arătate de arbitrul adițional erau cât pe ce să declanșeze revolta celor 8.000 de arădeni.

  Fluierul final a adus o victorie uriașă unei echipe care a știut să fie umilă, să lupte până la ultima picătură de energie în fața unei formații a Craiovei care a intrat cam pe vârfuri pe gazonul de pe Neuman.

  Final de meci, final de seară minunată, una pe care o vrem repetată de multe, multe ori la Arad.

  Noapte bună, Craiova!

  Bravo UTA! Bravo suporterilor unei echipe care ne arată că vrea să redevină mare.

  UTA Arad – CS Universitatea Craiova 1-0 (0-0)

  Antal 70

  UTA Arad: Fl. Iacob – Tomozei (69 Vukcevic), Erico, Medjimorec, Baravykas – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink (63 Antal), Miculescu (63 Isac) – Hora (69 Dangubic). Rezerve: Balauru – Shlyakov, Vuckevic, Bustea, Vorobjovas, L. Antal, Isac, Dangubic, Benga. Antrenor: Gyuszi Balint.

  CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Mateiu (62 Baiaram), Fedele (88 Vasile Constantin) – Vînă (74 Căpățână), Markovic, Gustavo. Rezerve: Lazar – Mitran, Vătăjelu, Bălașa, Căpățînă, N. Constantin, Baiaram, Mărieș, M. Constantin. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

  Arbitri: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) – Ovidiu Artene (Vaslui), Gabriel Sabin Stroe (Piteşti). Rezervă: Iulian Dima (București).

  Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

  Observator LPF: Marcel Vasile (București)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.