marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bucuria copiilor! UTA câștigă cu FC Botoșani și își asigură liniștea în ceea ce privește retrogradarea

  de Lucian Dănilă | 5 aprilie 2024, 8:00 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A fost spectacol la Arad în această seară. Peste 4.000 de copii s-au bucurat să vadă jocul din această seară de pe Arena Francisc Neuman, profitând – am putea spune – de decizia drastică a Comisiei de Disciplină a FRF care a interzis accesul spectatorilor la jocurile de pe teren propriu din play-out. UTA a câștigat și și-a asigurat definitiv liniștea în ceea ce privește retrogradarea.

  Botoșani a venit la Arad cu gândul să plece cu punct sau puncte care să o ajute să spere după ce etapa trecută a trecut de Poli Iași li lupta la retrogradare s-a complicat foarte tare. Bogdan Andone nu a putut miza pe fundașii centrali Celea și Miron, dar și Rednic a venit cu mai multe modificări comparativ cu etapa trecută. Iacob a revenit la echipă după clipele grele prin care a trecut odată cu decesul mamei sale, dar a luat loc pe banca de rezerve, acolo unde au început și Benga, Fabry sau Cristian Mihai. Printre titulari au apărut Conte, în pereche cu Stolnik, dar și Ezekiel sau Vulturar.

  Jocul a fost echilibrat, cu un plus pentru gruparea arădeană. Dacă cei de la Botoșani nu și-au creat nicio oportunitate importantă în prima repriză, Bătrâna Doamnă a ratat două bune ocazii în primele 30 de minute prin Omondi și prin Micovschi, ultimul executând foarte bine o lovitură liberă, iar mingea centrată de el s-a dus puțin pe lângă poarta lui Ducan.

  Golul avea să vină tot din piciorul lui Micovschi. Acesta a executat un corner în minutul 37, Conte s-a înălțat peste fundașii oaspeți și a înscris pentru 1-0!

  După patru minute, în minutul 41, Luckassen a ratat o imensă ocazie față n față cu Ducan, după o minge așezată de Imoh Ezekiel.

  În repriza a doua cei de la Botoșani au forțat egalarea, dar Kucher a făcut adevărate minuni în poarta Bătrânei Doamne. Portarul ucrainean s-a opus miraculos la șutul din careul mic al lui Lopez, ca după alte câteva minute să se opună și la execuția lui Mouaddib.

  După un sfert de oră în care cei de la Botoșani ne-au adus aminte de partida din urmă cu o lună și jumătate când a revenit de la 0-1, UTA a pus controlul total pe joc și a gestionat perfect avantajul de pe tabelă. Mai mult, Mihai putea face 2-0, după care și Fabry a executat foarte bine o lovitură liberă chiar după ce a intrat pe teren.

  UTA câștigă cu 1-0 și adună șapte puncte în primele trei etape din play-out, puncte care îi asigură definitiv liniștea în acest final de sezon. În acest moment, Bătrâna Doamnă este pe locul 7, primul din play-out, și este la 10 puncte distanță de locurile de baraj.

  UTA Arad – FC Botoșani 1-0 (0-0)

  Conte 37

  UTA: Kucher – Capușă, Stolnik, Conte, Rodrigues – Micovschi (81 Pop), Vulturar (60 Mihai), J. Pedro (60 Freitas), Omondi – Luckassen (81 Trif), Ezekiel (81 Fabry).

  Pe bancă: Iacob – Trif, Benga, Mihai, Freitas, Fabry, David, R. Pop, Iurasciuc, Morar, A. Lopez.

  Antrenor: Mircea Rednic

  FC Botoșani: R. Ducan – R. Benzar, Sadiku, A. Șeroni, Al. Țigănașu – I. Filip – Ed. Florescu (68 Muaddib), G. David (30 Mitrov), V. Dican, Ofosu (68 Mailat) – E. Lopez.

  Pe bancă: Kukic – Creț, Aldair, L. Fulop, Mailat, Mouaddib, Margiotta, Z. Mitrov.

  Antrenor: Bogdan Andone

  Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca). Rezervă: Claudiu Gaitin (Timişoara)

  Camera VAR: Istvan Kovacs (Carei), Marius Omuţ (Satu Mare),

  Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău)

  Observator LPF: Florin Bătrânu (Timișoara)

  botosani 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.