miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bucătar pentru îngeri… Petrică Tamaș a plecat astăzi pe ultimul drum

  de Lucian Dănilă | 14 ianuarie 2022, 8:45 PM | Știri Arad

  1

  A fost unul dintre bucătarii vechi ai Aradului, unul dintre bucătarii care au făcut artă în bucătărie încă dinainte de a apărea apelativul de „chef” în această branșă, cel puțin la noi în țară. Petrică Tamaș a fost bucătar la hotelul Astoria din Arad (n.m. actualul hotel Continental), iar cea mai mare parte din anii de după Revoluție și-a petrecut-o la Moneasa, la Hotel Parc, acolo unde a avut o relație deosebită cu regretatul Teo Morar.

  Pentru cine l-a cunoscut, Petrică Tamaș a fost mai mult decât un bucătar. A fost un om cu haz, un om blând plin de glume, un pasionat de pescuit și un mare iubitor de viață, în general.

  „Dragul meu tătic, de astăzi vei înveseli îngerii și vei spune bancuri celor ce vor fi cu tine în ceruri. Un om deosebit, nimeni nu putea să stea trist lângă tine. Te voi păstra mereu în sufletul meu și mi te voi aminti mereu vesel și plin de bunătate cum erai tu!”, scrie fiica lui, Mirela.

  Așa era Petrică Tamaș, un fost bucătar premiat, dar dincolo de calitățile sale profesionale a fost un om extraordinar, un om a cărui energie și veselie schimba în bine starea tuturor celor care îl aveau pe aproape. A fost condus pe ultimul drum de cei din familie, de rudele sale dar și de cei care i-au fost apropiat în cei 69 de ani pe care i-a petrecut pe acest pământ.

  De astăzi, Petrică Tamaș va fi bucătar pentru îngeri. Cu siguranță aceștia vor fi mai veseli cu Petrică lângă ei…

  Drum lin, Petrică Tamaș! Ai fost mereu o bucurie printre noi…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu ati putea scrie altceva?Bucatar pentru ingeri?Serios?Unii sunt trimisi sa cante cu îngerii,altii sa calatoreasca printre ingeri,altii sa danseze cu ingerii…Ceea ce e stupid.Respectul pentru cel ce nu mai e nu cred ca trebuie aratat scriind texte absurde.In loc de a exprima compasiune,nu fac decat sa coboare totul in ridicol.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.