luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Braconaj în zona Mădrigești. Un tânăr din satul Secaș a fost reținut

  de Ioana Costaș | 23 aprilie 2024, 5:16 PM | Știri Arad

  0

  (foto: IPJ Arad)

  Un tânăr de 20 de ani, din satul Secaș, a fost reținut pentru 24 de ore după ce polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase l-au depistat – în noaptea de luni spre marți – pe un fond cinegetic din zona Mădrigești cu o armă de vânătoare – confecționată artizanal – asupra sa. Se pare că tânărul ar fi încercat să vâneze un animal sălbatic, trăgând un foc în direcția acestuia, fără a-l nimeri însă.

  În noaptea de 22 spre 23 aprilie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant a persoanelor care practică braconajul. În urma activităților desfășurate pe un fond cinegetic din zona Mădrigesti a fost depistat un tânăr de 20 de ani, din Secaș, care avea asupra sa o armă de vânătoare, calibrul 16, și 9 cartușe cu capse nepercutate, de același calibru, toate confecționate artizanal.

  Înaintea prinderii sale, tânărul ar fi încercat să vâneze un animal sălbatic, executând un foc în direcția lui, fără a atinge ținta. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic. În baza probatoriului administrat tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat pentru luarea altor măsuri de siguranță – dacă se impune”, a transmis IPJ Arad.

  Citește și: Firmele care utilizează substanțe pentru protecția plantelor, verificate de autorități

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.