marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  „Boul Roșu” îngrozește arădenii. Se strâng semnături pentru înființarea unei secții de Poliție Locală în zonă

  de Raluca Medeleanu | 29 iulie 2019, 4:04 PM | Știri Arad | Topic special

  7

  O postare despre un atac în plină stradă a devenit virală pe rețeaua de socializare Facebook, iar în urma acesteia locuitorii din zona Boul Roșu au început să strângă semnături, cerând autorităților locale să înființeze o secție de Poliție Locală acolo, deoarece se tem pentru siguranța lor.

  „Ora 6 dimineața. În Boul Roșu unii merg la muncă. Fauna din zonă, beți și drogați se pregătesc să meargă la culcare, nu înainte de a agresa verbal (întâmplător, doar verbal..) pe cei care merg spre serviciu: «Bă, dă-mi o țâgară, sau un leu!». Ieri, o femeie – mamă a unui copil mic – la ora 16, când venea de la muncă, în plină zi, a fost agresată fizic de un localnic de etnie, din zonă, fiind lovită pentru a i se fura telefonul. Tentativa nu a reușit, soțul femeii fiind în apropiere, dar tot s-a ales cu o bușitură în coaste…
  Mașina de poliție trece prin zonă, acum, la ora 6 dimineața, dar în viteză, fără să vadă ce se întâmplă în zonă… Drogații se pregătesc să plece, lăsând în urmă un covor de coji de semințe, pet-uri de bere, vomă și alte „frumuseți”, pentru fraierii care merg la muncă. Patronii magazinelor din zonă mătură cu obidă gunoiul după ei, poliția trece fără griji…
  Da,…așa trăim noi în Boul Roșu. Ziua. Că noaptea nu poți ieși din casă. Pur și simplu nu poți. Ieși pe riscul tău! Nimeni nu îți garantează că te întorci întreg acasă. Poliția să trăiască… și plătitorii de impozite la bugetul local și de stat, la muncă, săracilor, că se apropie ziua de salariu la polițiști și bancomatul trebuie umplut! Care mai puteți, care mai sunteți întregi în Boul Roșu, plătiți-vă impozitele, ‘ți ai dracului… că mâine nu e sigur că mai puteți merge la „taxe și impozite”… dacă vă întâlniți cu zombi din Boul Roșu, poate sfârșiți la spital…
  Bună dimineața, cetățeni ai Aradului și plătitori de impozite!!!”
  , scria arădeanca A.F., pe pagina de facebook, în data de 17 iulie.

  De atunci, subiectul a tot fost tot dezbătut și distribuit de oamenii care fie locuiesc acolo, fie au drumuri destul de des în zonă, iar acum a început chiar să circule o foaie de hârtie prin care se adună semnături, în speranța că așa se va trage un semnal de alarmă.

  Teama e la ea acasă în zona Boul Roșu, iar asta, din păcate, nu e ceva nou. De mult timp zona a devenit un soi de cuib pentru persoane mai mult decât dubioase, fie că e vorba de drogați, bețivi, cerșetori sau „smardoi”. Oamenilor le este frică să treacă pe acolo, mai ales când se lasă noaptea și tocmai de aceea s-ar simți oarecum mai în siguranță dacă ar ști că cineva e acolo care să monitorizeze zona de aproape.

  Ce spun autoritățile locale

  Am contactat reprezentanții Primăriei Arad, instituție în subordinea cui se află Poliția Locală, pentru a afla dacă există vreo intenție de a și pune în practică cerințele oamenilor din zona Boul Roșu. Aceștia spun că o să ia în considerare propunerea locatarilor, însă susțin că zona este în atenția autorităților.

  „Salutăm iniţiativa cetăţenilor, apreciem implicarea lor în strângerea de semnături pentru înfiinţarea unei secţii a Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad în zona Piaţa Romană. Vom analiza această posibilitate, dar ţinem să precizăm faptul că zona cunoscută ca «Boul Roşu» este de mult timp în atenţia agenţilor din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Circulaţie. Această zonă este inclusă în programul de patrulare zilnic. Dovadă stau zecile de sancţiuni aplicate numai în ultima perioadă”, spun reprezentanții municipalității, ținând să ne specifice că Ordinea Publică a întocmit un număr de 79 de procese verbale cu suma totală de 24.303 lei, pe parcursul acestui an, 2 persoane fiind transportate la Psihiatrie, iar 3 au fost predate Poliției Municipale, pentru continuarea cercetarilor, persoanele respective fiind găsite cu diverse droguri asupra lor.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa nu vorbim de zona Bisericii Sarbesti. Nu am vazut niciodata vreo patrula in zona, sa vedeti ce e pe strazi, smecherasi drogati care stau la intimidare cand trece cineva pe strada, imprastiati in toata zona, daca nu se i-a unu de tine cand treci pe acolo ai avut noroc. Ghetou, asta a ajuns Aradul, datorita institutiilor care nu isi fac meseria.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.