joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bonus defensiv pentru rugbiștii arădeni în urma duelului cu CS Năvodari, în ultima rundă a turului ligii secunde

  de Dan Lazăr | 15 iunie 2021, 7:28 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Turul Diviziei Naționale de rugby seniori s-a încheiat în weekend, odată cu disputarea partidelor din etapa a 9-a, o rundă în care în toate cele patru întâlniri victoria a revenit oaspeților. Liderul la zi al clasamentului este Știința Petroșani, urmată de RC Bârlad și CS Năvodari, echipa arădeană CS UAV fiind pe antepenultimul loc.

  Cea mai echilibrată partidă a etapei a fost RC Gura Humorului – RC Bârlad, bârlădenii întrebuințându-se serios pentru a pleca cu patru puncte. Deși încă la jumătatea reprizei secunde se părea că elevii lui Ioan Harnagea s-au desprins în învigători, meciul a fost disputat până la final, rezultatul de 25-23 aducând, totuși, gazelor, RC Gura Humorului un binemeritat punct bonus defensiv.

  Și partida CSU Arad-CS Năvodari se înscrie pe aceleași coordonate, echipa de malul mării obținând o victorie grea, 17-11, astfel că CSU Arad și-a trecut în cont bonusul defensiv. Mai mult de atât, CSU Arad a făcut o primă repriză bună la capătul căreia conducea pe vicecampioana Diviziei Naționale de Seniori cu 8-5.

  Au marcat pentru CSU Arad: Andrei Farcaș (eseu) și George Szucs (2 lovituri de pedeapsă), respectiv Codrin Bercu (eseu), Onal Agiacai (eseu), Marian Niță (eseu), Cristian Văcaru (transformare) pentru CS Năvodari.

  Scorul etapei s-a consemnat în partida CSM Suceava-CSM Galați, rezultat 70-8 în favoarea gălățenilor care au marcat nu mai puțin de zece eseuri.

  Știința Petroșani a câștigat cu 67-8 în deplasare la CSU Alba Iulia prin cele 11 eseuri marcate lăsând-o pe nou-promovata în DNS fără vreun punct acumulat după acest tur de campionat. Petroșenenii rămân astfel liderii competiției la o distanță de două puncte față de RC Bârlad, cel puțin până în toamnă când se va disputa returul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.