duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bombă în Arad! Lucrările a sute de elevi la examenul de evaluare națională vor fi recorectate

  de O. Peniță | 19 august 2015, 12:35 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  18

  Știri Arad. Începând cu 24 august, Inspectoratul Școlar Județean Arad este nevoit, printr-un ordin primit de la Ministerul Educației, să recorecteze lucrările elevilor notate cu nota 9,75 și peste, la Evaluarea Națională 2015 – limba română și matematică. Vor fi verificate și lucrările contestate, în urma contestației notele fiind modificate în sus sau în jos.

  Inspectorul general școlar adjunct, Nicolae Pellegrini, a confirmat informația pentru Special Arad, precizând: „Este vorba despre  92 de lucrări la limba română și 153 la matematică. Verificările vor începe în 24 august.”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Poate ar fi bine sa cereti domnului Pelegrini reteta prin care le-a transmis celor cu note de 2,3,4,5 la simulare……….LUMINA ! Si sa va mai explice cand in istoria invatamantului, olimpicii nationali au mai luat note sub cei cu media 5 la clasa !
   Sau sa va povesteasca doamna Has cum se aseaza si plimba lucrarile !
   Sau poate trebuie intrebat seful de la centrul de corectare cum si-a sters urmele, cum a rezolvat notele din pix pe calculator si multe altele

   +24 voturi
   +1
   -1
  2. Si ce se va intampla spectaculos apoi,sau ca si la clasa a 5 a, se dau teste, note si apoi se repartizeaza dupa care criterii???????????? poate le aflam si pe astea acum ca tot suntem pusi pe treaba………. dezgustator.Dezamagiti copiii inca de la gradinita si acestia stiu cum merge treaba…….. asa descurajati voi valorile si promovati pe cine?????????? poate vor ajunge sa va judece aveti grija……copiii buni, muncitori dar modesti nu au mai avut sansa sa ocupe un loc unde meritau, nu mai e loc de unii parinti inconstienti si uite asa se schimba destinul unora, asa e daca ai cu ce………Grabiti-va sa nu se ocupe locurile pe Popa Sapca la Timisoara.

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Stai calma ca cine le a aranjat odata le aranjeaza încă odata …a spus automat si cu Tristețe copilul meu când a auzit ! Si așa este, daca prima data au fost aranjate din tastele calc acum umbla șeful de centru dupa rescrierii ! Doar a mai primit timp la îndemâna pentru asta ! Tocmai de la domnul tartorele…din poza !

    +8 voturi
    +1
    -1
  3. SA INTELEGEM CA TOT DOMNUL PELEGRINI GUVERNEAZA RECORECTARILE ? Din birou sa poata jura ca nu stie si nu vede si pe mana sefului de la centru de corectare ? Daca vrea sa fie precum spune, de ce nu cere comisie din alt judet ? Desi oricum daca au fost arhivate la TOCO, le-a aranjat el deja. ARE EXPERIENTA si dansul STIE ce a facut, asa crestineste, cu grija fata de toti
   CE ROST ARE ATUNCI RECORECTAREA ?
   Saracul domn Spanu, a cazut degeaba !
   DOMNULE MINISTRU Sorin Mihai Cîmpeanu, stim, e cam greu sa „auziti” Specialul, dar faceti un lucru de calitate pana la capat !

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Stimabililor, aveți dovezi a ceea ce acuzați in rândurile de mai sus sau sunteți plătiți sa defaimati imaginea acestui om? Dacă tot aveți nevoie de raspunsuri, de ce nu mergeti in audiență, preferând sa va aruncați părerile nesustinute de vreo proba in
    acest ziar electronic? Învățați sa scrieți mai intai numele persoanelor pe care le judecați! Sa va fie rușine!

    0 voturi
    +1
    -1
  4. Nu Pelegrini guverneaza recorectarea el este in fata pentru ca cel de SPORT care a aranjat echipa de joc ( supraveghetori, transportatori, presedinti, corectori….) e in conflict de interese are un junior in joc care a trebuit musai sa iasa in clasa aia din prima

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Intelegem atunci, ca au fost alesi/culesi corectorii din teritoriu pe baza de recomandare data de directorii de scoli, care directori au fost numiti/inscaunati pe baza de adeziune/devotament dovedit fata de partid si conducatori !
    Si asa, corectorii, au fost platiti legal pentru activitate in deplasare si efort sincer si pe masura, depus in conditii de stres si tensiune transmisa de COORDONATORI, insa si conditionat de un zambet care le arata atentionarea ca la anul in iunie trebuie sa dovedeasca voturi daca mai vor plata legala !

    +4 voturi
    +1
    -1
  5. A fost examenul din acest an o bataie de joc la adresa copiilor care au invatat tot anul si care au fost remarcati la nivel national si a celor care au fost sinceri si au tras din tot sufletul. Tot ce a fost anul trecut a fost spectacolul de pregatire a acestui an, cand regia a fost organizata in amanunt.
   Nu e posibil sa ai note pana in 4.50 la simulare si intr-o luna sa devii fat-frumos cu note de peste 9.50 , Dar, viata ne plateste pe masura la toti, indiferent ca suntem parinti, copii sau profesori precum acest conducator de centru de corectare. Undeva, echilibrul sa produce. Si atunci, parintii sa se gandeasca si vor afla care fapta le-a fost platita .
   Stiti care poate fi concluzia echipei de recorectare ? Cel mult corectorii nu vor mai fi alesi la anul. Atat ! Rusine parintilor implicati ! Rusine profesorilor implicati ! Rusine celor care nu au vegheat !
   Si pana la urma, cazul Spanu a demonstrat ca se poate atunci, si ca se poate inca acum, pt ca a fost singurul decapitat, au ramas si crescut insa multi in urma lui

   +3 voturi
   +1
   -1
  6. Uite-l si pe domn” Pellegrini ! Mai bine se ocupa de corectitudinea lucrarilor de evaluare, dar dansul are alta treaba, sa faca trafic de influenta pentru angajarea la ISJ a amantelor unora din sleahta UDMR-ista. Halal inspector adjunct are Aradul ! Pe asta cat il mai tineti, pe cine mai trebuie sa angajeje la scoli, la ISJ ?

   +4 voturi
   +1
   -1
  7. cine vrea sa vada si sa stie

   Se stie ca directorii sunt schimbati si numiti politic, se afiseaza lista cu impartitul de posturi in ziare prin protocoalele partidelor -ilegal dar deja firesc
   Se stie ca posturile se scot cu dedicatie si examenele se iau pe pile -ilegal dar deja firesc
   Si se mai stie de frica si de pozitia ghiocel – imoral, real si suparator

   Si copii stiu deja, unii invata de la parinti procedeul si ce e partidul, ce putere au banii sau pozitia iar altii pozitia ghiocelului.
   Si purtatori de sabie, nu mai avem…

   0 voturi
   +1
   -1
  8. profesorii de mate si romana

   Daca au corectat dupa dictare asa le trebuie profesorilor corectori sa fie scosi din joc la anul si la muuulti ani,dar din pacate nu plateste cine ar trebui.
   De colea de SUS s-a vegheat ca nu cumva sa se greseasca si cine trebuie REZOLVAT sa ramana pe dinafara.
   Se va plati pentru nedreptatile facute, pentru ce mai invatati copiii ca au dreptul la invatatura, la educatie daca tot le furati roadele muncii lor.
   Si despre ce purtatori de sabie vorbim????????????

   --1 voturi
   +1
   -1
  9. Lucrarile vor fi corectate la minister, cel putin asa se stie. Indiferent de rezultatul de la aceasta verificare, nimeni nu va păţi nimic. Elevii protejati vor ramane pe aceleaşi locuri, sfidandu-si colegii care opt ani ,,au tras” la toate materiile.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.