ExclusivBolile și suferințele Aradului: camarila lui Falcă în CA-uri și AGA ale societăților Primăriei Arad. Doar procurorii mai pot face lumină la Recons SA ! (III)

  de GOSSIP | 11 octombrie 2016, 8:26 AM | Investigaţii | Topic special

  8

  Componența Consiliilor de Administrație și Adunărilor Generale ale Acționarilor în cadrul societăților comerciale care aparțin Primăriei Arad și Consiliului Județean Arad reprezintă nu o boală simplă ci o cangrenă, de foarte mulți ani, care „omoară” orașul și județul nostru. Alcătuite exclusiv din membri de partid și rude ale acestora, funcție de cine câștigă alegerile, aceste CA-uri și AGA ascund de ochii publicului larg, a cetățeanului simplu plătitor de taxe și impozite, tot ce nu trebuie știut. Să fim bine înțeleși, la fel se întâmpla și pe vremea când PSD a condus municipiul, dar parcă acum, în anii de când la conducere se află Gheorghe Falcă și camarila sa, de 12 ani, de la PDL, acum PNL, lucrurile au luat-o pe o pantă periculoasă, „vecină” tare cu corupția.

  Pentru „leuții” pe care îi încasează din CA și AGA, și grăitoare în acest sens sunt declarațiile de avere, membrii de partid sunt dispuși să închidă ochii la orice „manevră” făcută de către administratorii sau directorii acestor societăți subordonate Primăriei sau Consiliului Județean. Pentru „leuți”… aceste marionete din CA-uri și AGA, mai ales cele din AGA, sunt dispuse să tacă, indiferent că la un moment dat ar putea sau nu să stea în fața unui procuror pentru a explica de ce a votat într-un fel sau altul.

  Pare că nu mi are niciun rost să votăm componența Consiliului Local Municipal al Aradului, atât timp cât totul se decide în conducerile partidelor și nu la vedere, în fața noastră.

  Și iată, spre exemplu, ce ascund aceste Consilii de Administrație și Adunări Generale ale Acționarilor:

  Scriam zilele trecute despre cum este căpușată S.C. Recons S.A., o societate al cărei acționar este Primăria Municipiului Arad. În primăvara anului 2014, într-o ședință a Consiliului Local Municipal, consilierii aveau pe ordinea de zi un proiect de hotărâre ( în fotografia de mai jos – n.red.) ce prevedea concesionarea serviciului comunitar de utilitate publică pentru administrarea, amenajarea, întreținerea și exploatarea zonelor de agrement, prin atribuire directă, în ceea ce privește Ștrandul Neptun și Patinoarul Municipal Arad.

  hotarare-clm

  Citește și: EXCLUSIV – În sfârșit angajații Recons încep să vorbească. Dezvăluiri dintr-una din „vacile de muls” ale Puterii locale

  Respectivul proiect de hotărâre (aprobat de majoritatea din CLM, patronată dictatorial de primarul Gheorghe Falcă) prevedea că angajații Recons SA se vor ocupa de întreținerea și exploatarea construcțiilor de orice natură din incinta Ștrandului Neptun, iar aici vorbim despre clădiri, bazine de înot, terenuri de sport, alei pietonale, vestiare, cabine de dușuri, grupuri sanitare, chioșcuri, căsuțe de lemn, bănci de grădină și orice alt mobilier stradal, spații de joacă pentru copii, garduri de împrejmuire etc. (vezi mai jos paragraf din caietul de sarcini).

  Ei bine, ce aflăm noi? Cei de la Recons, în ciuda faptului că societății lor i s-a concesionat ștrandul tocmai pentru a-l întreține, subcontractează unei firme din Arad, PROEX INSTAL SRL,  întreținerea bazinelor și filtrarea apei. Toate acestea în condițiile în care Recons S.A. este o companie-mamut care se ocupă cu de toate, de la construcții, tâmplărie de lemn sau PVC, confecții metalice, închirieri de spații comerciale, administrarea parcărilor sau ridicări de vehicule, la servicii de instalații sanitare, termice și apă-canal. Așadar, care este scopul acestei subcontractări către Proex Instal pentru întreținerea bazinelor și a calității apei, în condițiile în care, din informațiile noastre, tot Recons se ocupă și de achiziționarea de soluții pentru serviciile oferite de Proex Instal? Să bănuim că persoane importante au parte de un anumit comision din acest contract, comision pe care nu l-ar fi putut primi chiar din contabilitatea societății? Ne întrebăm și noi… așa ca neștiutorii…

  organizarea-activitatilor-recons

  Nu putem preciza încă (și chiar așteptăm un mic ajutor de la cititorii noștri), dacă există sau nu vreo legătură între cineva din conducerea Recons și această firmă. Nu putem spune nici că între administratorul firmei și directorul de la Ștrandul Neptun, Puha, există vreo legătură, deși sediul Proex Instal SRL este situat pe Calea Radnei, la câteva sute de metri de Pensiunea NETA, aflată pe aceeași stradă și deținută în proporție de 100% de către (chiar) Nicolai Puha.

  Dar, oricum, domnilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, a ce seamănă subcontractarea asta? Cum poate fi încadrată ea în noul Cod Penal? Chiar am fi curioși să știm… să ne spuneți…

  Caracatița are tentaculele lungi

  Așa cum am demonstrat și în cazul Companiei de Transport Public Arad, și anume că „încrengăturile” sunt foarte multe, că totul se petrece în jurul și la comanda unui grup de oameni afiliați Puterii locale, la fel vorbim și în cazul Recons, unde totul este subjugat de către aceeași Putere locală.

  Ați aflat zilele trecute cum „se fac banii” la caseriile de la intrarea pe Ștrandul Neptun, dar și cine sau cum controlează „afacerile” în interiorul Recons. Vă prezentăm astăzi și actualii, respectiv foștii, membri din Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), dar și componența Consiliului de Administrație (CA) al Recons…. împreună cu „legăturile de sânge” care îi „descriu” pe fiecare dintre aceștia. Poate că vă întrebați de ce vă prezentăm și fosta componență a AGA și nu doar actuala. Este important de știut că actuala componență AGA a fost desemnată în urmă cu doar câteva luni, după alegerile locale, în vreme ce timp de patru ani, în perioada 2012-2016, de când societatea a preluat ștrandul, în AGA au fost alți consilieri.

  Totodată, menționăm că în ceea ce privește CA, membrii acestuia își vor termina mandatul de patru ani cel mai probabil în această lună, urmând să fie desemnați alții, la fel de afiliați politic.

  Citește și: EXCLUSIV – Ștrandul Neptun: cuibul de „nebunii și năzdrăvănii” al directorului Puha și contabilei Lupulescu – Dezvăluiri dintr-una din „vacile de muls” ale Puterii locale (II)

  Membrii Adunării Generale a Acționarilor de la Recons:

  • Ionel Bulbuc – consilier local PNL;
  • Laura Andreș – consilier local PNL.

  Foștii membri ai AGA Recons:

  • Tristan Mihuța – fost consilier local PSD;
  • Ioan Dolha – fost consilier local PSD;
  • Mariana Cismașiu – fost consilier local PDL și actual consilier local PNL;
  • Ioan (Tony) Farcaș – fost consilier local PDL;
  • Teodor Gligor – fost consilier local PDL.

  Membrii Consiliului de Administrație de la Recons:

  • Florica-Mioara Popa – președinte al CA Recons și șef serviciu în cadrul Primăriei;
  • Vasile Vasii – președintele Comisiei de Arbitraj Județeană a PNL Arad și președintele Consiliului de Administrație la Aeroportul Arad.
  • Adina Iercoșan – fosta soție a lui Cătălin Țițirigă, fost viceprimar al Municipiului Arad și actual consilier al președintelui Consiliului Județean;
  • Răzvan Onica – fostul cumnat al aceluiași Cătălin Țițirigă;
  • Marius-Cristian Sfârâilă – candidat pe listele PNL Arad pentru Consiliul Local;
  • Sorina Petrilă – consilier al primarului Falcă și trezorier al PNL Arad;
  • Ioan-Florin Morar – candidat pe listele PNL Arad pentru Consiliul Județean, șef serviciu la CET Arad (soția sa fiind șef de tură la CET Arad). Fiica acestuia a fost botezată de către Geanina Pistru (consilier local și președinte al Organizației Municipale a PNL Arad) și Eusebiu Pistru (deputat PNL Arad)

  Citește și: EXCLUSIV – Bolile și suferințele Aradului: Compania de Transport Public – o societate comunistă subjugată intereselor prim-secretarului, AGA și CA-ului de partid, în care corupția pare betonată (II)

  ***

  Când am vrut să discutăm cu persoane din conducerea Recons n-au spus să întrebăm Primăria Arad. De cealaltă parte, primarul Falcă se spală pe mâini în emisiunile pe Facebook și spune că el nu are nicio treabă cu Recons-ul, că societatea „taie și spânzură”.

  Spuneți și dumneavoastră: ce e aici? Credeți cumva că membrii de partid și rude ale acestora putea intra în componențele CA și AGA, la toate societățile subordonate Primăriei Arad, fără știrea lui Gheorghe Falcă sau, după cum ne șoptesc unii, fără știrea Geaninei Pistru? Noi nu credem și tocmai de aceea îi facem răspunzători pentru ceea ce se întâmplă. Mai mult, nu înțelegem (doar bănuim…) de ce aceleași personaje fac parte din mai multe CA-uri și AGA ale societăților subordonate…

  Nu în ultimul rând, solicităm demisiile directorul SC Recons, Nicolai Puha și a șefului Ștrandului Neptun, Mariana Faur! La fel cum solicităm organelor în drept să se autosesizeze, în urma dezvăluirilor de astăzi și săptămâna trecută, din Special Arad, pentru a afla și noi ce se întâmplă cu adevărat în cadrul acestei societăți.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.