„Bitcoin ar putea să se prăbuşească”, avertizează preşedintele Guggenheim Investments, un fost investitor în criptomonedă

  de - | 10 July 2021, 12:05 PM | Business | Internaţional

  0

  Bitcoin ar putea să se prăbuşească: „Va scădea la 10.000 de dolari. Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum”, a declarat Scott Minerd, preşedintele Guggenheim Investments pentru CNBC, citat de Aleph News. Poziţia actuală a lui Minerd este cu atât mai interesantă cu cât în trecut a fost un fan al criptomonedei.

  Bitcoin se tranzacţionează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, cu aproximativ 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni.

  Scăderea preţurilor a fost determinată de o serie de factori: creşterea controlului pe state precum China l-au impus pieţei de criptomonede, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă.

  În decembrie, el a declarat pentru Bloomberg News că ar trebui să coste „aproximativ 400.000 de dolari”. Dar, în mai, Minerd a scris pe Twitter că criptomonedea a devenit o bula speculativă similară celei din secolul al XVII-lea care implică preţuri exagerate pentru bulbii de lalele.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.