vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bitcoin ajunge la un nou minim şi scade sub pragul de 8.000 de dolari

  de - | 6 februarie 2018, 8:42 AM | Business | Internaţional

  0

  Bitcoin a scăzut sub pragul de 8.000 de dolari, după o săptămână de scăderi continue, înregistrând în ultimele 24 de ore un declin de peste 10%. Capitalizarea pieţei de criptomonede la nivel mondial a ajuns la 379 miliarde de dolari, după ce la sfârşitul anului trecut trecea de 900 de miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

  Toate criptomonedele principale au înregistrat scăderi, Ethereum ajungând la 814 dolari, după un declin de 11,52% în ultimele 24 de ore, în timp ce Ripple, vedeta sfârşitului de an, a scăzut la 0,79 doalri, după ce urcase la peste 3,80 dolari. Bitcoin era cotat, la ora transmiterii acestei ştiri, la 7.915 dolari.

  Veştile proaste nu se opresc aici pentru investitorii în criptomonede. O platformă locală de intermediere de tranzacţii cu criptomonede BTCxChange, deţinută de firma BTC X CHANGE TRADING SRL, înregistrată în Iaşi şi-a anunţat clienţii că a primit înştiinţări de la bănci că nu mai poate avea conturi deschise şi că din această cauză clienţii trebuie să îşi retragă soldurile în lei, euro sau dolari până la 1 februarie.

  „Pe data de 22 ianuarie, compania noastră a primit înştiinţare de la Idea Bank prin care se comunică închiderea conturilor bancare în termen de 15 zile (deşi legal trebuie să primim înştiinţare cu 60 de zile). Este al patrulea cont bancar închis de bănci pentru compania noastră în ultimele 12 luni. A fost luată decizia să nu mai căutăm conturi bancare noi. Motivul acestei decizii este că schimbarea conturilor încontinuu şi lipsa unei soluţii bancare stabile nu ne permit să ne dezvoltăm afacerea în tempo-ul propus“, se arată într-un mesaj trimis către clienţi de Nicula Maxim, CEO al companiei.

  Sursa: zf.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.