joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Biohackerii” din California au testat o substanță cu care poți vedea în întuneric total

  de Special Arad | 30 martie 2015, 7:18 PM | Internaţional

  0

  O echipă de cercetători susţine că a descoperit o metodă de a permite oamenilor să vadă foarte bine în întuneric. Aceștia i-au indus unui voluntar abilitatea de a vedea la o distanţă de peste 50 de metri, în întuneric total, pentru “mai multe ore”.

  După ce i-au injectat în ochi o soluţie, voluntarul a putut să distingă oameni alergând printre copaci, în condiţii de întuneric, pe întreaga durată a experimentului, în timp ce alţi voluntari, care primiseră doar picături au reuşit aceeaşi performanţă în doar o treime dintre cazuri, informează dailymail.co.uk.

  Cercetătorii au folosit o soluţie a unei substanţe numite Chlorin e6 (Ce6), care se găseşte în organismul unor specii de peşti care trăiesc la mare adâncime şi care are proprietăţi de amplificare a luminii, dar este utilizată şi în cercetarea pentru tratamente împotriva cancerulu. Aceștia au combinat Ce6 cu insulină şi o soluţie salină și au obţinut o soluţie care poate creşte acuitatea vizuală în condiţii de lumină foarte slabă.

  270BCEC900000578-0-image-a-64_1427463738042

  Nu este deloc recomandat ca oamenii să încerce să efectueze această procedură singuri, acasă. Medicii consultaţi de Daily Mail au avertizat că procedura nu este una medicală, nu este testată şi nu are aprobare pentru a fi folosită, pentru că nu se cunosc efectele adverse şi pe termen lung.

  Experimentul a fost efectuat de un grup de aşa-numiţi “biohackeri” din California, intitulat Science for the Masses.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.