marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bill Gates s-a vaccinat împotriva coronavirusului

  de - | 23 ianuarie 2021, 9:15 AM | Internaţional

  0

  Fondatorul Microsoft a anunțat chiar el pe Twitter că a primit prima doză a unui vaccin Covid în această săptămână, scrie biziday.ro.

  „Unul dintre beneficiile faptului că am 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doză săptămâna asta și mă simt grozav”, a scris Bill Gates, mulțumind apoi oamenilor de știință, autorităților de reglementare și lucrătorilor din domeniul sănătății pentru munca lor.

  Bill Gates nu a precizat pe care dintre cele două vaccinuri aprobate în SUA le-a primit, dar e de presupus că este vorba de doza Pfizer/BioNTech, întrucât distribuția vaccinurilor Moderna către centrele de vaccinare a început abia săptămâna aceasta.

  Fondatorul Microsoft a susținut încă de la începutul pandemiei necesitatea dezvoltării rapide a unui vaccin, iar Fundația „Bill și Melinda Gates” s-a implicat cu peste 400 de milioane de dolari în eforturile globale pentru accelerarea finalizarea cercetărilor și asigurarea unei distribuții echitabile la nivel mondial a testelor și medicamentelor.

  De altfel, în septembrie anul trecut, fundația soților Gates a semnat un parteneriat de 100 de milioane de dolari cu compania germană de cercetare BioNTech, finanțând pentru început cu 55 de milioane de dolari cercetările pentru vaccinuri împotriva HIV și a tuberculozei.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.