Germania ajută Moldova cu 3 milioane de euro și preia 2500 de refugiați

  de - | 13 March 2022, 9:34 AM | Internaţional

  0

  Ministra germană de externe Annalena Baerbock (foto: gov.md)

  Germania va aloca 3 milioane de euro Republicii Moldova pentru a ajuta la gestionarea crizei refugiaților, va prelua 2500 de refugiați și va dona un lot de ajutoare umanitare în materie de paturi pliante, saci de dormit, saltele, corturi și alte obiecte de primă necesitate, a declarat ministra de externe de la Berlin Annalena Baerbock, care s-a aflat ieri într-o vizită la Chișinău, informează Radio Europa Liberă Moldova.

  De asemenea, o echipă din Germania va merge în Moldova, va ajuta la repartizarea donațiilor și la crearea de coridoare verzi spre Europa. „Republica Moldova și guvernul său nu este singuri în această situație, și Europa, și țara mea ne arătăm solidari cu voi. Dacă vin tot mai mulți și mai mulți oameni, nu e posibil să-și organizeze mai departe singuri călătoria, de aceea fac apel la alte țări europene să susțină țara dumneavoastră pentru a ajuta ucrainenii, iar dacă vor refugiații, să-i ajutăm să ajungă în alte țări”, a spus Baerbock.

  Șefa diplomației de la Berlin a afirmat că Germania va investi nu numai în ajutorul umanitar imediat în R. Moldova, dar că a discutat cu omololul ei, Nicu Popescu, despre infrastructură, asigurare egergetică, dând asigurări că Germania va oferi susținere și în acest sens.

  Sursa: Radio Europa Liberă Moldova

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.