joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CCIA Arad și-a prezentat bilanțul la final de 2023: din târgurile organizate, Agromalim a fost cel mai important eveniment care a atras peste 16.000 vizitatori

  de Special Arad | 20 decembrie 2023, 9:41 AM | Știri Arad

  0

  CCIA a prezentat și calendarul evenimentelor programate pentru 2024


  Comunicat. În anul 2023, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad a desfășurat activități specifice de susținere, sprijinire și promovare a membrilor săi, punând accent pe furnizarea de informații de interes pentru mediul de afaceri, servicii suport pentru înființarea firmelor, consultanță și  asistență pentru dezvoltarea afacerilor, organizarea de cursuri de formare și de perfecționare profesională, seminarii, dezbateri și alte evenimente de promovare și reprezentare a intereselor membrilor și a comunității de afaceri arădene.

  Departamentul Târguri: Târgul Agromalim a fost cel mai important eveniment organizat anul acesta de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad. Ediţia de anul acesta a reunit 310 participanţi, 283 din România şi 27 din străinătate, care au expus pe o suprafaţă de 36.500 mp, din care 4.500 interior şi 32.000 exterior şi peste 16.150 de vizitatori. La târg au fost prezente delegații din Ungaria, Polonia, India, Uganda și Franţa, interesate să stabilească colaborări în domeniul agricol cu firme arădene.

  Deşi internetul are un impact major în industria expozițională, menirea acestuia nu este să substituie această industrie, ci să o completeze. Vizitatorii vor să întâlnească expozanţii, să vadă produsele, dar caută şi componenta informală a întâlnirilor de la târg.

  Cele 6 târguri organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, au adunat în 2023 peste 570 de agenți economici, în calitate de expozanți şi peste 33.500 de vizitatori care au trecut pragul Expo Arad pentru a-și căuta noi parteneri de afaceri, a se informa cu privire la cele mai noi tehnologii și servicii, pentru a participa la conferințele tematice și pentru a vizita expozițiile organizate.

  Alte 15 evenimente private și expoziții s-au defăşurat la Expo Arad, printre care: Demo Metal, târg de tehnologie și inovație în prelucrarea metalului, 23-26 mai 2023, Green Roua, eveniment automotive, 26 octombrie 2023, DoiZece, echipamente audio dedicate profesioniștilor din domeniul evenimentelor, 10-11 mai 2023.

  Centrului de formare profesională a organizat şi în acest an cursuri pentru sprijinirea activităţilor membrilor, agenţilor economici şi persoanelor fizice, care sunt în căutarea unui loc de muncă sau sunt interesate de schimbarea activităţii lor. Programa de cursuri s-a adaptat şi se adaptează în funcţie de cerinţe. Anul acesta au fost organizate 34 de cursuri autorizate, la care au participat 629 de persoane.

  Topul Firmelor: Anul acesta, Topul Firmelor a marcat editia cu numarul 30 și a reunit peste 450 de participanţi. Evenimentul a reuşit şi în acest an să promoveze excelenţa în afaceri şi să îndrepte atenţia asupra performanţelor remarcabile ale companiilor din diferite domenii de activitate. În clasament au intrat un număr total de 2.763 de firme.

  La această ediţie aniversară au fost acordate 12 premii speciale societăţilor care de peste 30 de ani aduc plus valoare economiei arădene şi contribuie la crearea de locuri de muncă. Și anul acesta au fost premiați elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare.

  Proiecte: În ceea ce priveşte dezvoltarea proiectelor, anul acesta CCIA Arad a sprijinit:

  • firmele pe latura creşterii gradului de digitalizare, Camera fiind implicată într-un proiect care a urmărit reducerea decalajului digital pentru angajaţii din IMM
  • tinerii șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, care au beneficiat de cursuri gratuite de calificare cu scopul de a dezvolta antreprenoriatul şi de a creşte gradul de ocupare
  • părinţii angajaţi, prin oferirea de cursuri gratuite şi servicii de consiliere şi orientare profesională, în cadrul unui proiect de voluntariat, derulat în parteneriat cu ISJ Arad şi IPJ Arad.

  Relaţii interne: Ca organizație cu un rol important în dezvoltarea economică a județului, CCIA Arad a menținut o strânsa legătură de colaborare cu instituții ale administrației centrale și locale, cu asociaţii profesionale, universităţi şi instituţii de învăţământ preuniversitar, printre care amintim: Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad, Registrul Comertului Arad, Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad, Penitenciarul Arad, Direcţia Judeţeană de Statistică Arad, ISU Arad, AJPIS Arad, AJOFM Arad, UVVG Arad, UAV Arad, Colegiul Economic Arad, etc.

  Relaţii externe: Pe plan extern, pentru dezvoltarea contactelor de afaceri s-au creat și întreținut relații de colaborare cu instituții similare din străinătate prin contacte cu diplomaţi şi reprezentanţi din Iordania, Serbia, Ungaria, India, Polonia, Uganda și Franţa.

  Apreciem sprijinul pe care l-am primit din partea membrilor Colegiului de Conducere implicați în buna desfășurare a activității: Traian   nstantin Igaş  – Taverna Pecicana, Aurel Ionescu – Gamanor, Gheorghe Leucuţa – L’europa, Mihaela Cristina Iuga – Astra Vagoane Călători, Alberto Furlan – HT Est Division, Florin Dragomir – Leoni Wiring System, Liviu Vilagoş – Logistic Arsped Cargo, Roberto Sperandio – Sperandio Roberto SNC, Camelia Suărăşan – Selin’s, Cristian Zelenak – Zepotech. De asemenea, mulţumim tuturor partenerilor şi sponsorilor pentru sprijinul pe care ni l-au oferit de-a lungul anului.

  În cadrul conferinţei, un grup de copii de la Şcoala Episcop Ioan Meţianu şi corul psaltic Sfântul Ioan Damaschin, condus de părintele Gabriel Streulea, au interpretat colinde tradiţionale şi au fost întâmpinaţi cu produse asigurate de către firma Guala Pack şi brutăria Bontalenti.

  „Pentru anul 2024, vreau să consolidăm şi să creştem imaginea şi vizibilitatea instituţiei, ca partener de dialog în relaţiile cu toţi factorii de decizie, în contextul în care organizaţiile camerale sunt singurele entităţi care pot reprezenta interesele mediului de afaceri în relaţia cu administraţia publică centrală şi locală. Reafirm obiectivul strategic general, de a sprijini şi apăra interesele membrilor Camerei şi a tuturor antreprenorilor arădeni”, a încheiat Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

  Calendar evenimente EXPO 2024 page 0001

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.