marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Bicicletele își găsesc greu drumul către stațiile de închiriat din Arad

  de Raluca Medeleanu | 22 februarie 2024, 11:44 AM | Știri Arad | Strada | Topic special

  1

  Una dintre stații, amplasată atât de inspirat direct pe pista de biciclete

  Din an în an sosesc la noi
  La geam cu Moș Ajun,
  E ger cumplit și drumu-i greu
  Dar e-obicei străbun…

  Colindul ne cântă intens în cap, atunci când privim stațiile de închiriat biciclete, care tot așteaptă bicicletele, dar parcă în zadar. Firma Wind Technologies SRL din Brașov a câștigat în 2021 licitația pentru amplasarea în Arad a 22 stații cu 330 de biciclete pentru închiriere, în regim de self-service, care ar urma să funcționeze printr-o aplicație de mobil sau pe bază de abonament. Apoi a trecut un an până când a început amplasarea stațiilor prin oraș. Dar bicicletele nu. A mai trecut încă un an și… bicicletele încă nu sunt zărite nicăieri.

  În februarie 2023, primarul ne motiva această întârziere prin necesitatea rezolvării unei probleme apărute la stații, „legate de calitatea materialelor”.

  A mai trecut un an… Suntem la începutul anului 2024, iar acum – coincidență sau nu, an electoral – aflăm că proiectul se află pe ultima sută de metri. Iată ce ne-a informat astăzi Primăria Municipiului Arad: În prezent este în curs de elaborare Regulamentul privind utilizarea sistemului de închiriere biciclete (bike sharing) în municipiul Arad și se fac demersuri pentru recepția finală a investiției”.

  Doar că nici măcar acum nu avem o dată exactă, nici măcar una estimată, pentru inaugurare, purtătorul de cuvânt ne-a oferit ca termen doar sintagma „cât mai repede”.

  Revenim așadar la versurile de la începutul textului, amintindu-ne că „în dulcele stil clasic” la orice proiect din oraș „e obicei străbun” să se acumuleze întârzieri, pentru că – nu-i așa? – „drumu-i greu”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.