marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Biblioteca prezintă cartea rară „Summa praedicantium” – exemplar unicat în România

  de Special Arad | 3 mai 2017, 11:51 AM | Cultură

  0

  Colecţia de carte rară a Bibliotecii Judeţene are în componenţa ei şi câteva incunabule, volume realizate în perioada de început a tiparului, de la inventarea acestuia de către Johannes Guttemberg (cca 1455) şi până la anul 1500. Exponatele, incunabule religioase şi laice, sunt valoroase prin raritate, frumuseţe sau atelierul unde au fost imprimate.

  Biblioteca Județeană vă prezintă o nouă carte rară, aflată în patrimoniul Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol”: Summa praedicantium – exemplar unicat în România, tipărit în 1485.

  Summa praedicantium, scrisă de Joannes de Bromyard, a fost tipărită la Nürnberg, în cunoscutul atelier al tipografului german Anton Koberger. Este ediţia a doua a culegerii de predici ale călugărului dominican englez John Bromyard (cunoscut în Europa Centrală sub numele de Joannes de Bromyard), remarcat pentru scrierile sale în prima jumătate a secolului al XIV-lea.

  Joannes_de_Bromyard-Summa_praedicantium

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.