joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Biblioteca i-a premiat pe cei care încă se mai desprind de ecran și prețuiesc comorile de pe rafturi | Video

  de Raluca Medeleanu | 6 decembrie 2023, 5:42 PM | Cultură | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  După o pauză cauzată de pandemie, Biblioteca Județeană A.D. Xenopol a reluat festivitatea prin care își premiază cititorii fideli, cei care într-o lume care devine din ce în ce mai digitalizată, încă își mai fac timp să răsfoiască paginile numeroaselor cărți de pe rafturile secțiilor și filialelor din municipiu ale instituției. În total, 24 de arădeni de toate vârstele au primit, miercuri la orele amiezii, diplome și cărți în dar.

  „Anul acesta am refăcut relația cu cititorii noștri. Ce-i mai frumos decât să poți respecta oamenii care se țin aproape de tine, să le poți arăta afecțiunea ta, să le poți arăta prețuirea ta? Asta încercăm noi să facem. Încă o dată, vă mulțumim!”, a transmis poeta Lucia Bibarț, responsabilul PR al bibliotecii.

  Dintre cei 24 cititori fideli premiați în acest an de Biblioteca Județeană, cea mai tânără este Sonia Gresinger, care are 8 ani, iar senioara listei, la onorabila vârstă de 73 de ani, este Mihaela Diaconescu.

  Doamna Diaconu le-a spus celor adunați în Sala Astra cât de mult înseamnă pentru ea interacțiunea cu biblioteca: „Este o oază de bucurie, de liniște, de călătorie într-o lume care pare de vis și, totuși, este mai reală decât lumea virtuală în care viața ne cam împinge. Ne regăsim sufletele, ne regăsim poveștile de viață, ne documentăm și ne găsim puterea să mergem mai departe. Nu numai cărțile și comorile literare și documentare pe care le găsesc, ci și oamenii deosebiți pe care i-am întâlnit, cu care am o legătură chiar de suflet, mi-am făcut mulți prieteni și este exact mediul în care oamenii pot comunica de la suflet la suflet, fără să butoneze telefoane, fără ochii prin ecrane, fără lumea virtuală care, din păcate, ne cam macină concentrarea, atenția și, până la urmă, relațiile umane directe”.

  O altă doamnă a mărturisit că cititul este o răsplată pentru sufletul ei, după ani de zile greutățile vieții au făcut-o să se pună mereu pe locul doi: „M-am regăsit eu pe mine însumi. Zeci de ani nu am mai citit, dar am început iar să citesc de vreo 5 ani. Probabil problemele de zi cu zi, alergarea din dreapta în stânga, două servicii, familie, toate, pur și simplu nu am mai avut timp pentru mine și pentru sufletul meu. Acum am ajuns în sfârșit să mă gândesc și la mine, și la binele meu. În momentele când citesc sunt în prezent și pot să savurez din tot sufletul tot ce este și să mă regăsesc și eu”, a spus Ildiko Tomka.

  În încheiere, Gabriela-Tatiana Gureanu, directoarea Bibliotecii Județene A.D. Xenopol le-a adresat și ea cuvinte de mulțumire cititorilor, iar scriitoarea Floarea Cândea, la îndemnul Luciei Bibarț, le-a cântat o veche colindă românească.

  „Vă mulțumim pentru carte, pentru calitate și, Doamne Ajută, în continuare la fel să fie. Fără carte, nu știu ce facem. Este foarte important să ținem cartea în mână, este foarte important să o simțim cu mâinile, să o simțim cu sufletul, atât cartea, cât mai ales ce conține ea. Spor în toate și Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, le-a transmis cititorilor directoarea Bibliotecii Județene.

  Lista completă a premianților:

  premii si diplome la gala cititorului 2023 de la biblioteca

  Filiala „Micălaca”:
  Gresinger Sonia
  Negruț Andreia Sara
  Oșan Dorina Violeta

  Filiala „ Aurel Vlaicu”:
  Covaci Tudor
  Covaci Vlad
  Diacon Denis
  Roș Beniamin Nathan
  Stoica Constanța
  Băbuțiu Melania

  Filiala „Aradul Nou”:
  Ipate Alin –Bogdan
  Blăgău Andrei

  Secția „Împrumut Carte Adulți” din cadrul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol:
  Vîtcă Rebeca Mihaela
  Mureșan Olăhuț Răzvan
  Istrate Sorin-Teodosie
  Diaconescu Mihaela Eugenia
  Porumb Andrada Viorela
  Tomka Ildiko
  Trifan Petra
  Carpine Viorica

  Secția „Împrumut Carte Copii” din cadrul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol:
  Vodă Azara
  Kukula Maria
  Bociort Răzvan
  Botoroagă Gabriel

  Sala Arte și Multimedia „Sabin Drăgoi” din cadrul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol:
  Don Dominic Adrian

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.