miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Bibarț: „În curând încep lucrările la noul parc din zona Micălaca 300”

  de Special Arad | 14 iulie 2021, 3:01 PM | Administraţie

  1

  Comunicat. Primarul Călin Bibarț, în calitatea de reprezentant al Municipiului, a semnat miercuri 14 iulie 2021, contractul de lucrări pentru “Reconversia funcțională și revitalizarea terenului din zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber”. Valoarea contractului este de 7.5 milioane de lei (TVA inclus), iar executantul lucrărilor, SC AMAHOUSE SRL, are la dispoziție 12 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru a transforma terenul viran de aproape cinci hectare într-o zonă de agrement.  Noul parc va fi amenajat din fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional Regional, Axa 4.

  În prezent, terenul figurează în Registrul Spațiilor verzi ca neproductiv, deoarece în ultimii ani, aici s-au depozitat necontrolat moloz și alte deșeuri din construcții. De asemenea, pe amplasament s-a dezvoltat vegetația în mod haotic.

  Datorită amplasării în imediata apropiere a cartierului Micălaca 300, amenajarea și revitalizarea acestui teren a fost considerată de administrația locală drept o oportunitate de a crea spații de agrement pentru locuitorii din zonă și nu numai.

  Investiţia ce se va realiza pe malul Mureşului prevede amenajarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete și parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu și gazon pentru care se va asigura un sistem de irigaţii.

  Am semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul <<Reconversia funcțională şi revitalizarea terenului din zona Micalaca 300 şi transformarea lui în zonă de agrement şi petrecere a timpului liber>>. În curând începem lucrările şi mă voi asigura personal de respectarea calității acestora.”, promite edilul Călin Bibarț.

   

  Citește și: Mega-proiect idilic amplasat într-o pădure defrișată ilegal – greaua moștenire a lui Călin Bibarț, primarul-inginer silvic 

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vazand ce firma de ,,casa” a castigat lucrarea inteleg de ce va superviza Bibart personal lucrarea.
   Lucrarea era preconizata sa coste peste 10 milioane de lei.
   AMAHOUSE a sublicitat si a castigat cu 7,5 mil lei este aceasi firma care a construit blocurile la care cad balcoanele de pe Tarafului.
   Sa vedeti lucrare de mantuiala acum.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.