duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O nouă benzinărie, cu restaurant și spălătorie auto pe autostradă, la Arad – un proiect al Pro Arhitectura

  de Raluca Medeleanu | 24 iulie 2023, 3:38 PM | Știri Arad

  0

  Primăria Municipiului Arad a publicat un proiect de hotărâre, aflat în faza de transparență decizională, ce prevede construirea pe autostrada A1, la Arad, a unei noi stații de carburanți, care va avea și un restaurant, respectiv o spălătorie auto. Elaboratorul proiectului este Pro Arhitectura, coordonator Gheorghe Seculici, iar beneficiarul este firma bucureșteană CIC Green Energy Alpha S.R.L.

  Terenurile respective se întind pe aproximativ 1,6 ha, sunt încadrate în CF-uri drept „teren arabil” și sunt situate pe o parte și alta a autostrăzii A1, în apropiere de intercalarea cu autostrada A11 către municipiul Arad. „Zona studiată este amplasată la Nord și Sud de Autostrada A1 Arad Nădlac, km 548+340, astfel: ZONA 1 și ZONA 2 este amplasată pe partea dreaptă a autostrăzii, spre Pecica, iar ZONA 3 și ZONA 4 este amplasată pe partea stângă a autostrăzii A1 Arad Nădlac, spre Pecica”, se arată în proiect.

  benzinarie noua pe autostrada a1 aradbenzinarie noua pe autostrada a1 arad figura 2

  Aflăm că terenurile au fost cumpărate de firma din București în anul 2022, la suma totală de 18.517 euro, dar că obținuse pentru planurile sale certificatul de urbanism de la Primărie încă din 2020 întrucât avea asupra lor drept de superficie pentru o perioadă de 2 ani.

  Totodată, de menționat că încă din decembrie 2018 a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unei stații de carburanți, cu restaurant și spălătorie de camioane, proiect al cărui beneficiar era atunci Park Autoband Expres SRL, o firmă din Arad înființată în 2016, dar care din 2017 are cifra de afaceri zero. Astfel, proiectul a fost practic preluat ulterior de CIC Green Energy Alpha.

  Înălțimea construcțiilor maximă propusă este de 3 etaje (max. 15 metri) și un procent de minim 10% spații verzi.

  Proiectul poate fi studiat în întregime pe site-ul Primăriei Arad (vezi AICI), iar până la data de 4 august cei interesați pot transmite sugestii pentru modificarea lor, la Registratura Primăriei.

  Ulterior acestei perioade, va mai fi nevoie de obținerea aprobării consilierilor locali în cadrul unei viitoare ședințe de Consiliu Local pentru a putea apoi începe lucrările de construcție propriu-zise.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.