Muzeul din Arad, prezent pentru a treia oară la ART SAFARI din capitală

  de Special Arad | 18 mai 2017, 12:42 PM | Cultură

  0

  Cea de a patra ediție a singurului pavilion de artă din România destinat muzeelor, galeriilor de artă modernă și contemporană: Art Safari București 2017 se desfășoară în perioada 19 mai – 18 iunie, în spațiul fostelor Galerii Kretzulescu din calea Victoriei 45.

  „Expoziția centrală din acest an este «Centenar Luchian. Luchian și Independenții». Dimensiunea centenarului (101 ani de la dispariția artistului) a marcat conceptul expoziție care va puncta însă, în același timp, și primele manifestări de secesiune artistică în istoria artelor din România. În 1896 s-a inaugurat Salonul Independenților, care a fost primul manifest artistic ce sincroniza arta românească cu manifestările europene, în special cu celebrul Salon des Indépendants din Paris. Artiști precum Nicolae Vermont, Constantin Artachino, Nicolae Grant, Alexandru Satmary, Ștefan Luchian, Constantin Jiquidi, prezidați de Nicolae Grigorescu, au lansat protestul împotriva Salonului Oficial printr-o expoziție independentă de acesta”, spune Adriana Pantazi/istoric Complexul Muzeal Arad (Muzeul de artă).

  Opere de artă, în special creația excepțională a lui Ștefan Luchian, din nouăsprezece muzee de artă din țară și din colecții private, recreează atmosfera artistică de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX.

  Complexul Muzeal Arad participă la acest eveniment de excepție cu trei opere semnate Luchian (două peisaje și o natură moartă cu anemone) și o scenă de gen pictată de Juan Alpar (Alexandru Paraschivescu, 1855-1901).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.