vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bebeluș de cinci luni, confirmat cu Flurona: „Febră înaltă, fără insuficiență respiratorie” – a declarat medicul Dan Teodorovici de la Spitalul Suceava

  de Special Arad | 14 ianuarie 2023, 1:21 PM | Naţional

  0

  Un bebeluș în vârstă de 5 luni a fost diagnosticat sâmbătă, 14 ianuarie cu Flurona, denumirea folosită pentru infectarea concomitentă cu gripă și COVID-19, a anunțat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou, din Suceava, citat de Monitorul de Suceava. Este primul astfel de caz din județ.
  Ca simptomatologie, „bebelușul a avut doar febră înaltă, fără insuficiență respiratorie”.

  „Copilul este internat de vineri, în secția de Boli Infecțioase”, a precizat Dan Teodorovici. Pe 12 ianuarie, DSP Timiș a anunțat că o femeie de 65 de ani, care avea mai multe probleme de sănătate și era internată în spital de mai multe zile, depistată pozitiv și la gripă, și la CIVUD, a murit. A fost al doilea deces de Flurona înregistrat în România. Primul deces a fost confirmat pe 9 ianuarie. O femeie de 74 de ani, cu multiple comorbidități, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacienta era internată la Terapie Intensivă cu diagnostic confirmat de Flurona, gripă și COVID-19 simultan.

  Sursa: Libertatea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.